Pierwsza wizyta w solarium jak się przygotować?
| forum | Forum » Pytania kosmetycze | |
| flag | Data pytania: | 2021-10-24 11:28:14 |
| flag | Aktualizacja: | 2025-09-09 05:23:25 |
Chciałabym, aby moja skóra była bardziej opalona. Zwłaszcza, że mam za niedługo wesele. Chciałabym skorzystać z solarium. Jednak to będzie moja pierwsza wizyta w solarium. Trochę się boję czy nic mi się nie stanie? Jak przygotować się do pierwszej wizyty w solarium? Co powinnam ze sobą wziąć? Jak przygotować skórę, żeby nie uległa podrażnieniu?
Pytanie przesłane przez użytkownika.Porady dostępne poniżej.
Aby bezpiecznie i efektywnie skorzystać z solarium przed weselem, należy odpowiednio przygotować skórę, nawilżając ją kilka dni wcześniej, delikatnie złuszczając martwy naskórek, co zapewni równomierną opaleniznę, warto unikać stosowania kosmetyków z retinolem lub kwasami przed wizytą, ponieważ zwiększają one wrażliwość na promieniowanie UV, przed samym opalaniem należy usunąć makijaż, zrezygnować z perfum i biżuterii, zabezpieczyć oczy specjalnymi okularami ochronnymi dostępnymi w solarium, stosować kremy ochronne przeznaczone do opalania w solarium, które nawilżą skórę i zminimalizują ryzyko podrażnień, pierwsza sesja powinna być krótka, aby sprawdzić reakcję skóry, zaczynając od kilku minut, stopniowo wydłużając czas opalania podczas kolejnych wizyt, po opalaniu należy nawilżyć skórę balsamem, pić dużo wody, aby utrzymać odpowiednie nawodnienie organizmu.
Porada naszego najlepszego experta.Rady innych użytkowników poniżej.
Aby bezpiecznie i efektywnie skorzystać z solarium przed weselem, należy odpowiednio przygotować skórę, nawilżając ją kilka dni wcześniej, delikatnie złuszczając martwy naskórek, co zapewni równomierną opaleniznę, warto unikać stosowania kosmetyków z retinolem lub kwasami przed wizytą, ponieważ zwiększają one wrażliwość na promieniowanie UV, przed samym opalaniem należy usunąć makijaż, zrezygnować z perfum i biżuterii, zabezpieczyć oczy specjalnymi okularami ochronnymi dostępnymi w solarium, stosować kremy ochronne przeznaczone do opalania w solarium, które nawilżą skórę i zminimalizują ryzyko podrażnień, pierwsza sesja powinna być krótka, aby sprawdzić reakcję skóry, zaczynając od kilku minut, stopniowo wydłużając czas opalania podczas kolejnych wizyt, po opalaniu należy nawilżyć skórę balsamem, pić dużo wody, aby utrzymać odpowiednie nawodnienie organizmu.
Poradę wygenerowano automatycznie.Pełna treść pytania powyżej.
|
Wszystkie porady zamieszczone w forach dyskusyjnych nie są poradami w rozumieniu formalno prawnym, a jedynie swobodnymi wypowiedziami użytkowników internetu. Tym samym przed podjęciem jakiejkolwiek decyzji nie należy opierać jej o wypowiedzi innych użytkowników, a skonsultować swoją decyzję z odpowiednim specjalistą w tym zakresie. Szczególnie już gdy dotyczy to aspektów: prawa, zdrowia, finansów i pokrewnych.
Jeśli masz lepsza odpowiedź dodaj ją...
| library_books Jak usunąc wąsik? » | |
| library_books Kosmetyki na zamówienie » | |
| library_books Szampon, odżywka a może to i to? » |
|