Przetłuszczające się nagminnie włosy

Pytanie na forumODP
Przetłuszczające się nagminnie włosy
forumForum » Pytania kosmetycze
flagData pytania:2022-01-17 12:05:57
flagAktualizacja:2025-09-09 05:24:25
ID: 6581f0211574c

Od dłuższego czasu nie mogę sobie poradzić z własnymi włosami. Zmieniam szampony i preferencjami mnie interesującymi i brak efektów. Od znajomych dowiedziałem się, że bardzo duży wpływ na stan włosów mają zjadane na co dzień produkty. Czy ktoś ma wiedzę na tym odcinku i może się podzielić?

Porada

Problem nagminnie przetłuszczających się włosów, mimo zmian szamponów, wskazuje na potrzebę holistycznego podejścia. Zaleca się konsultację z dermatologiem lub trychologiem, który oceni skórę głowy i włosy, identyfikując przyczyny. Kluczowa jest także dokładna analiza codziennej diety, gdyż spożywane produkty wpływają na pracę gruczołów łojowych i ogólną kondycję. Warto ograniczyć przetworzoną żywność, cukry oraz niezdrowe tłuszcze, zwiększając spożycie warzyw, owoców, pełnoziarnistych produktów i zdrowych białek. Konsekwencja i cierpliwość są kluczowe dla trwałej poprawy.

Poradę wygenerowano automatycznie.
Pełna treść pytania powyżej.
Nie udzielono jeszcze żadnej porady...
Jeśli znasz odpowiedź dodaj swoją poradę...
cookie Cookies, zwane potocznie „ciasteczkami” wspierają prawidłowe funkcjonowanie stron internetowych, także tej lecz jeśli nie chcesz ich używać możesz wyłączyć je na swoim urzadzeniu... więcej »
Zamknij komunikat close