Czy roznoszenie po okolicy produktów to dobry chwyt reklamowy

forum | Forum » Pytania marketingowe | |
flag | Data pytania: | 2022-02-10 12:28:44 |
flag | Aktualizacja: | 2025-09-09 05:48:23 |
W dobie pandemii poruszanie się po okolicy sąsiadującej z małą restauracją rodzi znaki zapytania. Tym bardziej roznoszenie do degustacji dań restauracyjnych budzi dość duże zdumienie. Mając na uwadze jednak przed oczyma bankructwo powinniśmy ryzykować i to robić. Jakie Wy macie zdanie w tym temacie?
W obliczu wyzwań pandemii, bezpośrednie dotarcie do klienta jest kluczowe, lecz roznoszenie degustacji wymaga modyfikacji dla bezpieczeństwa i skuteczności. Proponuje się zorganizowanie akcji „degustacja na zamówienie”, gdzie klienci mogliby zamawiać małe, higienicznie zapakowane próbki dań z dowozem. To minimalizuje ryzyko kontaktu, budując świadomość marki oraz zachęcając do pierwszych zamówień online. Promocja tej akcji powinna odbywać się poprzez lokalne media społecznościowe i ulotki, jasno komunikując zasady bezpieczeństwa. Warto rozważyć także specjalne pakiety dla nowych klientów, łączące degustację z rabatem. Taka strategia jest bezpieczniejsza, bardziej celowana i buduje zaufanie, wspierając przetrwanie restauracji w trudnych czasach.
Poradę wygenerowano automatycznie.Pełna treść pytania powyżej.
Jeśli znasz odpowiedź dodaj swoją poradę...
library_books Jak wypozycjonować stronę? » | |
library_books Jaką firmę wybrać do pozycjonowania stron? » | |
library_books Czy pisanie bloga to dobra forma promocji? » |
|