Jaki olej do silnika ?
| forum | Forum » Pytania motoryzacyjne | |
| flag | Data pytania: | 2022-02-28 11:14:44 |
| flag | Aktualizacja: | 2025-09-09 05:56:23 |
Zakupiłem używany samochód i noszę się z zamiarem wymiany oleju. Nie jest nigdzie zaznaczone jaki był do tej pory używany i nie wiem jak podejść do zagadnienia ? Czy jest może sprawdzony sposób wyjścia z takiego trudnego położenia ? Cy w stacji obsługi mogą mi pomóc w tym temacie ?
Pytanie przesłane przez użytkownika.Porady dostępne poniżej.
Proponujemy rozpocząć od zweryfikowania zaleceń producenta pojazdu, które są najpewniejszym źródłem informacji i znajdują się w książce obsługi samochodu. Można również skorzystać z internetowych katalogów doboru środków smarnych, gdzie po podaniu danych auta uzyskamy listę odpowiednich produktów. Kluczowe jest dopasowanie nie tylko klasy lepkości, ale również specyfikacji jakościowej oleju. W sytuacji braku pewności, zaleca się wykonanie płukania silnika specjalnym preparatem przed zalaniem nowego oleju.
Porada naszego najlepszego experta.Rady innych użytkowników poniżej.
Proponujemy rozpocząć od zweryfikowania zaleceń producenta pojazdu, które są najpewniejszym źródłem informacji i znajdują się w książce obsługi samochodu. Można również skorzystać z internetowych katalogów doboru środków smarnych, gdzie po podaniu danych auta uzyskamy listę odpowiednich produktów. Kluczowe jest dopasowanie nie tylko klasy lepkości, ale również specyfikacji jakościowej oleju. W sytuacji braku pewności, zaleca się wykonanie płukania silnika specjalnym preparatem przed zalaniem nowego oleju.
Poradę wygenerowano automatycznie.Pełna treść pytania powyżej.
|
Wszystkie porady zamieszczone w forach dyskusyjnych nie są poradami w rozumieniu formalno prawnym, a jedynie swobodnymi wypowiedziami użytkowników internetu. Tym samym przed podjęciem jakiejkolwiek decyzji nie należy opierać jej o wypowiedzi innych użytkowników, a skonsultować swoją decyzję z odpowiednim specjalistą w tym zakresie. Szczególnie już gdy dotyczy to aspektów: prawa, zdrowia, finansów i pokrewnych.
Jeśli masz lepsza odpowiedź dodaj ją...
| library_books Jaki samochód dla osiemnastolatka? » | |
| library_books Jaki samochód dla pięcioosobowej rodziny? » | |
| library_books Jaki samochód warto kupić? » |
|