Brak szacunku do księży

Pytanie na forumODP
Brak szacunku do księży
forumForum » Pytania ogólne
flagData pytania:2021-12-13 22:29:27
flagAktualizacja:2025-09-09 06:01:23
Pytanie użytkownika

Powiedzcie czy jest ze mną coś nie tak? Ostatnio kompletnie utraciłam szacunek do księży. Jest to w mojej miejscowości coś okropnego i ciągle spotykam się z szykanami, albo jestem wręcz zmuszana do uczestniczenia w mszy, innych obrzędach, tłumaczą mi że księża są ok. Jak mam sobie z tym poradzić, proszę o pomoc.

Pytanie przesłane przez użytkownika.
Porady dostępne poniżej.
Porada experta

Rozumiemy Twoje odczucia, utratę szacunku do księży oraz doświadczane szykany i presję uczestniczenia w obrzędach religijnych, co jest źródłem Twojego dyskomfortu. Ważne jest, abyś pamiętała, że Twoje osobiste odczucia są ważne i masz prawo do własnej perspektywy, niezależnie od opinii innych osób. Proponujemy skupienie się na wytyczeniu osobistych granic w relacjach z otoczeniem, które wywiera presję, co pozwoli chronić Twój wewnętrzny spokój i dobrostan psychiczny. Poszukaj wsparcia u osób, które szanują Twoje wybory, być może poza najbliższym kręgiem, lub rozważ konsultację ze specjalistą, aby przepracować doświadczane trudności. Pamiętaj, że nikt nie ma prawa zmuszać Cię do czegokolwiek wbrew Twojej woli, a Twoje dobro jest priorytetem.

Porada naszego najlepszego experta.
Rady innych użytkowników poniżej.
Porada

Rozumiemy Twoje odczucia, utratę szacunku do księży oraz doświadczane szykany i presję uczestniczenia w obrzędach religijnych, co jest źródłem Twojego dyskomfortu. Ważne jest, abyś pamiętała, że Twoje osobiste odczucia są ważne i masz prawo do własnej perspektywy, niezależnie od opinii innych osób. Proponujemy skupienie się na wytyczeniu osobistych granic w relacjach z otoczeniem, które wywiera presję, co pozwoli chronić Twój wewnętrzny spokój i dobrostan psychiczny. Poszukaj wsparcia u osób, które szanują Twoje wybory, być może poza najbliższym kręgiem, lub rozważ konsultację ze specjalistą, aby przepracować doświadczane trudności. Pamiętaj, że nikt nie ma prawa zmuszać Cię do czegokolwiek wbrew Twojej woli, a Twoje dobro jest priorytetem.

Poradę wygenerowano automatycznie.
Pełna treść pytania powyżej.
  • Uwagi dodatkowe

Wszystkie porady zamieszczone w forach dyskusyjnych nie są poradami w rozumieniu formalno prawnym, a jedynie swobodnymi wypowiedziami użytkowników internetu. Tym samym przed podjęciem jakiejkolwiek decyzji nie należy opierać jej o wypowiedzi innych użytkowników, a skonsultować swoją decyzję z odpowiednim specjalistą w tym zakresie. Szczególnie już gdy dotyczy to aspektów: prawa, zdrowia, finansów i pokrewnych.

Brak porad innych użytkowników...
Jeśli masz lepsza odpowiedź dodaj ją...
cookie Cookies, zwane potocznie „ciasteczkami” wspierają prawidłowe funkcjonowanie stron internetowych, także tej lecz jeśli nie chcesz ich używać możesz wyłączyć je na swoim urzadzeniu... więcej »
Zamknij komunikat close