Odnowienie przyjaźni
| forum | Forum » Pytania psychologiczne | |
| flag | Data pytania: | 2021-12-13 22:28:44 |
| flag | Aktualizacja: | 2025-09-09 07:25:24 |
Niedawno dość mocno poluźniły się moje stosunki z przyjaciółką – ona wyjechała do innej miejscowości, ja wyszłam za mąż. Szkoda mi tej przyjaźni i bardzo chciałabym wrócić do tego co było. Jak najlepiej byłoby to zrobić? Żadna z nas nie zmieni swojej sytuacji, ale chciałabym mieć z nią dobry kontakt.
Pytanie przesłane przez użytkownika.Porady dostępne poniżej.
Aby odnowić przyjaźń, mimo odległości i zmian życiowych, kluczowe jest regularne utrzymywanie kontaktu, inicjowanie rozmów, dzielenie się swoimi przeżyciami, okazywanie zainteresowania jej życiem, planowanie wspólnych aktywności, nawet tych wirtualnych, wspomnienia dawnych, dobrych czasów, unikanie oceniania wyborów drugiej osoby, akceptacja obecnej sytuacji, poszukiwanie nowych, wspólnych zainteresowań, budowanie relacji na nowo, uwzględniając aktualne realia, wyrażanie wdzięczności za wspólnie spędzone chwile, okazywanie wsparcia w trudnych momentach, pamiętanie o ważnych datach, świętach, drobnych gestach, które pokazują, że pamiętasz, doceniasz tę relację, cierpliwe budowanie więzi, dając czas na ponowne zbliżenie, akceptując tempo drugiej osoby, otwarte komunikowanie swoich potrzeb, oczekiwań, bez wywierania presji, tworzenie przestrzeni na szczere rozmowy, budowanie zaufania na nowo.
Porada naszego najlepszego experta.Rady innych użytkowników poniżej.
Aby odnowić przyjaźń, mimo odległości i zmian życiowych, kluczowe jest regularne utrzymywanie kontaktu, inicjowanie rozmów, dzielenie się swoimi przeżyciami, okazywanie zainteresowania jej życiem, planowanie wspólnych aktywności, nawet tych wirtualnych, wspomnienia dawnych, dobrych czasów, unikanie oceniania wyborów drugiej osoby, akceptacja obecnej sytuacji, poszukiwanie nowych, wspólnych zainteresowań, budowanie relacji na nowo, uwzględniając aktualne realia, wyrażanie wdzięczności za wspólnie spędzone chwile, okazywanie wsparcia w trudnych momentach, pamiętanie o ważnych datach, świętach, drobnych gestach, które pokazują, że pamiętasz, doceniasz tę relację, cierpliwe budowanie więzi, dając czas na ponowne zbliżenie, akceptując tempo drugiej osoby, otwarte komunikowanie swoich potrzeb, oczekiwań, bez wywierania presji, tworzenie przestrzeni na szczere rozmowy, budowanie zaufania na nowo.
Poradę wygenerowano automatycznie.Pełna treść pytania powyżej.
|
Wszystkie porady zamieszczone w forach dyskusyjnych nie są poradami w rozumieniu formalno prawnym, a jedynie swobodnymi wypowiedziami użytkowników internetu. Tym samym przed podjęciem jakiejkolwiek decyzji nie należy opierać jej o wypowiedzi innych użytkowników, a skonsultować swoją decyzję z odpowiednim specjalistą w tym zakresie. Szczególnie już gdy dotyczy to aspektów: prawa, zdrowia, finansów i pokrewnych.
Jeśli masz lepsza odpowiedź dodaj ją...
| library_books Problemy z mamą » | |
| library_books Boję się pracy » | |
| library_books Jak zmienić lekkoducha? » |
|