Czy warto iść na targi pracy?

Pytanie na forumODP
Czy warto iść na targi pracy?
forumForum » Pytania ogólne
flagData pytania:2021-10-12 19:07:25
flagAktualizacja:2025-09-09 06:11:23
ID: 6581f01f433b5

Szukam już dość długo pracy i niestety na razie cisza w odpowiedziach na moje CV: (pomyślałem, że może wybiorę się na jakieś targi pracy, ale zupełnie nie wiem jak to wygląda. Czy tam można normalnie zostawiać swoje CV, jeśli spodoba mi się jakiś pracodawca?

Porada

Udział w targach pracy to efektywna strategia, zwłaszcza gdy tradycyjne aplikacje nie przynoszą rezultatów. Targi oferują bezpośredni kontakt z pracodawcami, umożliwiając osobiste przedstawienie się i zadawanie pytań, co buduje relacje. Zdecydowanie warto zabrać ze sobą wydrukowane CV, ponieważ firmy często przyjmują je na miejscu i przeprowadzają wstępne rozmowy kwalifikacyjne. To także doskonała szansa na networking oraz poznanie ofert pracy niedostępnych online. Przygotowanie listy interesujących firm przed wizytą zwiększy jej efektywność, maksymalizując szanse na znalezienie wymarzonego zatrudnienia.

Poradę wygenerowano automatycznie.
Pełna treść pytania powyżej.
Nie udzielono jeszcze żadnej porady...
Jeśli znasz odpowiedź dodaj swoją poradę...
cookie Cookies, zwane potocznie „ciasteczkami” wspierają prawidłowe funkcjonowanie stron internetowych, także tej lecz jeśli nie chcesz ich używać możesz wyłączyć je na swoim urzadzeniu... więcej »
Zamknij komunikat close