Czy warto jechać na Erasmusa?

forum | Forum » Pytania ogólne | |
flag | Data pytania: | 2021-09-28 18:15:51 |
flag | Aktualizacja: | 2025-09-09 06:11:23 |
Myślę o pojechaniu na Erasmusa z mojej uczelni, ale nie ukrywam bardzo się tego boję, nie byłam nigdy dłużej za granicą niż tydzień wakacji, a tam będzie inny język, ludzie, nauka... Z jednej strony przeraża mnie to, a z drugiej myślę sobie, że może kiedyś będę żałować, że nie spróbowałam. Myślicie, że warto pojechać?
Obawy przed Erasmusem są naturalne, lecz to unikalna szansa na wszechstronny rozwój. Program oferuje bezcenne doświadczenia: doskonalenie języków, poznawanie kultur, budowanie kontaktów i zdobycie samodzielności, co wzbogaci CV i otworzy nowe perspektywy. Warto zdecydowanie skorzystać ze wsparcia uczelni i byłych uczestników, aby rozwiać obawy. Potencjalny żal z niewykorzystania tej okazji często przewyższa początkowy lęk. Zainwestuj w tę przygodę, przyniesie niezapomniane wspomnienia i otworzy wiele drzwi.
Poradę wygenerowano automatycznie.Pełna treść pytania powyżej.
Lista najlepszych odpowiedzi | Oceń | |
---|---|---|
Pewnie, jedź! Później będziesz żałować i się zastanawiać czy byłoby fajnie. To jest dobry sposób na sprawdzenie siebie, poznanie nowych ludzi, podszkolenie języka itd. Ocena: 0 |
library_books Czy niska dziewczyna może chodzić w dużych torebkach? » | |
library_books Wakacje w Polsce, gdzie? » | |
library_books Czytanie lektur » |
|