Dziwne listy

Pytanie na forumODP
Dziwne listy
forumForum » Pytania ogólne
flagData pytania:2022-01-28 12:15:53
flagAktualizacja:2025-09-09 06:17:22
ID: 6581f02150f61

Robiłam porządki w domu. Na dnie szafy znalazłam listy pisane najprawdopodobniej do mojej zmarłej matki. Są na nich jedynie daty oraz imię nadawcy. Bardzo mnie intryguje cała historia wyczytana w listach i chętnie dowiedziałabym się czegoś więcej. Jak to zrobić? Czy grafolog pomoże?

Porada

Aby rozwiązać zagadkę tajemniczych listów, proponuję zacząć od dokładnej analizy treści, zwracając uwagę na powtarzające się motywy, sformułowania, daty, mogą one naprowadzić na trop, warto również poszukać w rodzinnych archiwach zdjęć, dokumentów związanych z nadawcą listów, to może ujawnić jego tożsamość, kontakt z innymi członkami rodziny, rozmowa ze starszymi krewnymi, przyjaciółmi matki, którzy mogli znać nadawcę, może rzucić nowe światło na relację, jeśli analiza treści, poszukiwania w archiwach, rozmowy z bliskimi nie przyniosą rezultatów, można rozważyć konsultację z grafologiem, jednak należy pamiętać, że grafolog oceni jedynie charakter pisma, niekoniecznie ujawni tożsamość nadawcy, ostatecznie, jeśli sprawa okaże się wyjątkowo zawiła, warto skonsultować się z historykiem, specjalizującym się w lokalnej historii, on może pomóc w identyfikacji nadawcy listów, osadzeniu historii w kontekście epoki.

Poradę wygenerowano automatycznie.
Pełna treść pytania powyżej.
Nie udzielono jeszcze żadnej porady...
Jeśli znasz odpowiedź dodaj swoją poradę...
cookie Cookies, zwane potocznie „ciasteczkami” wspierają prawidłowe funkcjonowanie stron internetowych, także tej lecz jeśli nie chcesz ich używać możesz wyłączyć je na swoim urzadzeniu... więcej »
Zamknij komunikat close