Jak uniknąć smug podczas mycia okien?
| forum | Forum » Pytania ogólne | |
| flag | Data pytania: | 2021-11-22 10:02:49 |
| flag | Aktualizacja: | 2025-09-09 06:28:20 |
Już nie wiem co mam robić. Na moich oknach, zwłaszcza w kuchni zostają smugi. Myłam okna przy pomocy myjki do okien i smugi wciąż zostawały. Próbowałam drogich środków myjących i smugi jak są, tak są. Macie sposoby na to, aby usunąć smugi? Co robić, żeby ich nie było? Może jakieś babcine sposoby? Niedawno się wprowadziliśmy do nowego domu.
Pytanie przesłane przez użytkownika.Porady dostępne poniżej.
Aby uniknąć smug podczas mycia okien, warto zacząć od dokładnego usunięcia kurzu i brudu, używając miękkiej szmatki lub odkurzacza z odpowiednią końcówką, następnie przygotować roztwór wody z octem lub płynem do naczyń, aplikując go na okna za pomocą spryskiwacza, potem przetrzeć okna czystą, miękką ściereczką z mikrofibry, wykonując ruchy pionowe lub poziome, na koniec wypolerować okna suchą szmatką lub gazetą, pamiętając o regularnej wymianie ściereczek, aby nie rozmazywać brudu. Dodatkowo, warto myć okna w pochmurny dzień, unikając bezpośredniego światła słonecznego, które powoduje szybsze wysychanie płynu i powstawanie smug, można również spróbować domowych sposobów, takich jak roztwór wody z sokiem z cytryny lub skrobią ziemniaczaną, które pomagają w uzyskaniu lśniących okien bez smug.
Porada naszego najlepszego experta.Rady innych użytkowników poniżej.
Aby uniknąć smug podczas mycia okien, warto zacząć od dokładnego usunięcia kurzu i brudu, używając miękkiej szmatki lub odkurzacza z odpowiednią końcówką, następnie przygotować roztwór wody z octem lub płynem do naczyń, aplikując go na okna za pomocą spryskiwacza, potem przetrzeć okna czystą, miękką ściereczką z mikrofibry, wykonując ruchy pionowe lub poziome, na koniec wypolerować okna suchą szmatką lub gazetą, pamiętając o regularnej wymianie ściereczek, aby nie rozmazywać brudu. Dodatkowo, warto myć okna w pochmurny dzień, unikając bezpośredniego światła słonecznego, które powoduje szybsze wysychanie płynu i powstawanie smug, można również spróbować domowych sposobów, takich jak roztwór wody z sokiem z cytryny lub skrobią ziemniaczaną, które pomagają w uzyskaniu lśniących okien bez smug.
Poradę wygenerowano automatycznie.Pełna treść pytania powyżej.
|
Wszystkie porady zamieszczone w forach dyskusyjnych nie są poradami w rozumieniu formalno prawnym, a jedynie swobodnymi wypowiedziami użytkowników internetu. Tym samym przed podjęciem jakiejkolwiek decyzji nie należy opierać jej o wypowiedzi innych użytkowników, a skonsultować swoją decyzję z odpowiednim specjalistą w tym zakresie. Szczególnie już gdy dotyczy to aspektów: prawa, zdrowia, finansów i pokrewnych.
Jeśli masz lepsza odpowiedź dodaj ją...
| library_books Ile godzin przed komputerem? » | |
| library_books Jakie pytania można zadać przyjaciółce? » | |
| library_books Nauka gry na gitarze » |
|