Brzydki zapach w domu

Pytanie na forumODP
Brzydki zapach w domu
forumForum » Pytania ogólne
flagData pytania:2021-11-22 10:00:29
flagAktualizacja:2025-09-09 06:01:23
ID: 6581f02057f65

Podpowiedzcie mi, bo już sama nie wiem co robić. Po przyjściu do domu z pracy muszę od razu otwierać okno, bo w domu brzydko pachnie. W każdym kontakcie umieściłam zapachy, a okna są lekko rozszczelnione. Mimo to wciąż w domu unosi się brzydki zapach. Macie pomysł jak poradzić sobie z nim? Co zrobić, że zapach był ładny po przyjściu do domu?

Porada

Aby skutecznie usunąć brzydki zapach z domu, należy zlokalizować i wyeliminować jego źródło, ponieważ maskowanie problemu jest nieskuteczne. Proponuje się gruntowne sprzątanie, obejmujące dywany, tapicerkę, odpływy oraz regularne opróżnianie śmieci. Konieczne jest także sprawdzenie obecności wilgoci lub pleśni, często generujących uporczywe wonie, wymagające natychmiastowego usunięcia. Regularne i intensywne wietrzenie pomieszczeń jest niezbędne dla wymiany powietrza. Zastosowanie naturalnych pochłaniaczy zapachów, jak soda oczyszczona czy węgiel aktywny, pomoże neutralizować niechciane aromaty, zapewniając świeżość.

Poradę wygenerowano automatycznie.
Pełna treść pytania powyżej.
Nie udzielono jeszcze żadnej porady...
Jeśli znasz odpowiedź dodaj swoją poradę...
cookie Cookies, zwane potocznie „ciasteczkami” wspierają prawidłowe funkcjonowanie stron internetowych, także tej lecz jeśli nie chcesz ich używać możesz wyłączyć je na swoim urzadzeniu... więcej »
Zamknij komunikat close