Moja mama twierdzi, że źle opiekuję się dzieckiem

forum | Forum » Pytania ogólne | |
flag | Data pytania: | 2021-10-13 16:38:23 |
flag | Aktualizacja: | 2025-09-09 06:39:20 |
Nie mogę już znieść ciągłych uwag na temat tego, jak zajmuję się dzieckiem. Ostatnio przelała się czara goryczy. Na spacerze mama dotknęła rączek Amelki i zaczęła wydzierać się, że doprowadzę do zapalenia płuc. Już nie wiem, co mam zrobić, aby moja matka zrozumiała, że zależy mi na córce i robię wszystko, aby zapewnić jej jak najlepszą opiekę.
Konieczne jest przeprowadzenie spokojnej rozmowy z mamą, wyjaśniając, że doceniasz jej troskę, ale potrzebujesz przestrzeni na samodzielne podejmowanie decyzji dotyczących opieki nad dzieckiem, warto podkreślić, że zależy Ci na dobru Amelki i starasz się jak najlepiej, możesz zaproponować wspólne przeczytanie artykułów lub konsultację z pediatrą, aby uspokoić obawy mamy, istotne jest ustalenie granic i asertywne komunikowanie swoich potrzeb, unikając konfrontacji i skupiając się na budowaniu wzajemnego zrozumienia, pomocne może być również znalezienie wsparcia w grupie rodziców lub u terapeuty, aby poradzić sobie z emocjami i stresem związanym z ciągłą krytyką, pamiętaj, że Twoje samopoczucie ma wpływ na opiekę nad dzieckiem, więc zadbaj o siebie.
Poradę wygenerowano automatycznie.Pełna treść pytania powyżej.
Jeśli znasz odpowiedź dodaj swoją poradę...
library_books Czy joga jest bardzo skomplikowana? » | |
library_books Gdzie kłaść telefon w nocy? » | |
library_books Czym jest dla ciebie wiara? » |
|