Jak odnowić drewniany stół ogrodowy?

Pytanie na forumODP
Jak odnowić drewniany stół ogrodowy?
forumForum » Pytania ogrodnicze
flagData pytania:2021-09-30 01:29:18
flagAktualizacja:2025-09-09 06:56:20
ID: 6581f01eeb24d

Jak mogę odnowić drewniany stół ogrodowy? Mój ma już niestety widoczne uszkodzenia, ale trochę nam służył i nie chcę sie go pozbywać, wolę go odświeżyć. Co będę potrzebować do tego?

Porada

Aby odnowić drewniany stół ogrodowy, należy rozpocząć od jego dokładnego umycia i osuszenia, przygotowując w ten sposób powierzchnię do dalszych prac. Następnie, używając papieru ściernego o różnej gradacji lub szlifierki, trzeba starannie usunąć starą, zniszczoną powłokę, dążąc do uzyskania gładkiej i czystej powierzchni drewna. Po zeszlifowaniu konieczne jest dokładne odpylenie stołu, a kolejnym krokiem jest zabezpieczenie go wybranym preparatem, na przykład olejem, lakierobejcą lub farbą do drewna. Aplikację najlepiej przeprowadzić pędzlem, dbając o równomierne pokrycie, a na koniec pozostawić mebel do całkowitego wyschnięcia zgodnie z instrukcją producenta.

Poradę wygenerowano automatycznie.
Pełna treść pytania powyżej.
Nie udzielono jeszcze żadnej porady...
Jeśli znasz odpowiedź dodaj swoją poradę...
cookie Cookies, zwane potocznie „ciasteczkami” wspierają prawidłowe funkcjonowanie stron internetowych, także tej lecz jeśli nie chcesz ich używać możesz wyłączyć je na swoim urzadzeniu... więcej »
Zamknij komunikat close