Podejrzenie co do sąsiada
| forum | Forum » Pytania prawnicze | |
| flag | Data pytania: | 2021-11-25 23:08:43 |
| flag | Aktualizacja: | 2025-09-09 07:11:53 |
Prawdopodobnie mój sąsiad nie jest osobą, za którą się podaje. Kilkakrotnie widziałem go w zupełnie innym ubraniu, w peruce czy nawet z doklejonymi wąsami. Często wygląda zupełnie inaczej. Nic mi nie robi, ale te zmiany wyglądu bardzo mnie niepokoją. Co jeśli to przestępca i np. ukrywa się? Można to jakoś sprawdzić?
Pytanie przesłane przez użytkownika.Porady dostępne poniżej.
W celu rozwiązania problemu i rozwiania wątpliwości, najbezpieczniejszym oraz w pełni legalnym działaniem będzie dyskretne powiadomienie policji lub skontaktowanie się z lokalnym dzielnicowym. Należy precyzyjnie opisać swoje obserwacje dotyczące niepokojących zmian w wyglądzie sąsiada, unikając przy tym formułowania oskarżeń, a jedynie przedstawiając fakty budzące uzasadniony niepokój. Tylko uprawnione służby posiadają narzędzia oraz kompetencje do zweryfikowania tożsamości osoby i sprawdzenia jej w bazach danych.
Porada naszego najlepszego experta.Rady innych użytkowników poniżej.
W celu rozwiązania problemu i rozwiania wątpliwości, najbezpieczniejszym oraz w pełni legalnym działaniem będzie dyskretne powiadomienie policji lub skontaktowanie się z lokalnym dzielnicowym. Należy precyzyjnie opisać swoje obserwacje dotyczące niepokojących zmian w wyglądzie sąsiada, unikając przy tym formułowania oskarżeń, a jedynie przedstawiając fakty budzące uzasadniony niepokój. Tylko uprawnione służby posiadają narzędzia oraz kompetencje do zweryfikowania tożsamości osoby i sprawdzenia jej w bazach danych.
Poradę wygenerowano automatycznie.Pełna treść pytania powyżej.
|
Wszystkie porady zamieszczone w forach dyskusyjnych nie są poradami w rozumieniu formalno prawnym, a jedynie swobodnymi wypowiedziami użytkowników internetu. Tym samym przed podjęciem jakiejkolwiek decyzji nie należy opierać jej o wypowiedzi innych użytkowników, a skonsultować swoją decyzję z odpowiednim specjalistą w tym zakresie. Szczególnie już gdy dotyczy to aspektów: prawa, zdrowia, finansów i pokrewnych.
Jeśli masz lepsza odpowiedź dodaj ją...
| library_books Co za nieprzestrzeganie zasad wysypu śmieci? » | |
| library_books Brak dostarczenia powiadomienia o nakazie zapłaty » | |
| library_books Jak pozbyć się lokatorów? » |
|