Grubiański kolega
| forum | Forum » Pytania psychologiczne | |
| flag | Data pytania: | 2021-12-13 22:17:32 |
| flag | Aktualizacja: | 2025-09-09 07:18:23 |
Mam w pracy kolegę, który ciągle sobie grubiańsko żartuje, nie czuję się z tym komfortowo. Jak mogę rozwiązać problem? Nie chcę żeby mi tak docinał, potrafi np. śmiać się że mam większe piersi i powinnam je bardziej eksponować. Zgłaszałam to przełożonemu ale nie zareagował. Dokąd mogę się udać, nie chcę rezygnować z pracy.
Pytanie przesłane przez użytkownika.Porady dostępne poniżej.
W obliczu grubiańskich żartów kolegi i braku reakcji przełożonego, konieczne są formalne kroki. Zacznij od skrupulatnego dokumentowania każdego incydentu, notując daty, dokładne wypowiedzi i brak reakcji kierownictwa, to podstawa dowodowa. Następnie, formalnie zgłoś sprawę do działu kadr, czyli HR, lub bezpośrednio do wyższego szczebla zarządzania w firmie, przedstawiając zebrane materiały, co uruchomi procedury. Jeśli te działania nie przyniosą rezultatu, rozważ zgłoszenie sytuacji do Państwowej Inspekcji Pracy, chroniącej prawa pracowników. Pamiętaj, nie musisz rezygnować z pracy, ponieważ pracodawca ma obowiązek zapewnić bezpieczne środowisko.
Porada naszego najlepszego experta.Rady innych użytkowników poniżej.
W obliczu grubiańskich żartów kolegi i braku reakcji przełożonego, konieczne są formalne kroki. Zacznij od skrupulatnego dokumentowania każdego incydentu, notując daty, dokładne wypowiedzi i brak reakcji kierownictwa, to podstawa dowodowa. Następnie, formalnie zgłoś sprawę do działu kadr, czyli HR, lub bezpośrednio do wyższego szczebla zarządzania w firmie, przedstawiając zebrane materiały, co uruchomi procedury. Jeśli te działania nie przyniosą rezultatu, rozważ zgłoszenie sytuacji do Państwowej Inspekcji Pracy, chroniącej prawa pracowników. Pamiętaj, nie musisz rezygnować z pracy, ponieważ pracodawca ma obowiązek zapewnić bezpieczne środowisko.
Poradę wygenerowano automatycznie.Pełna treść pytania powyżej.
|
Wszystkie porady zamieszczone w forach dyskusyjnych nie są poradami w rozumieniu formalno prawnym, a jedynie swobodnymi wypowiedziami użytkowników internetu. Tym samym przed podjęciem jakiejkolwiek decyzji nie należy opierać jej o wypowiedzi innych użytkowników, a skonsultować swoją decyzję z odpowiednim specjalistą w tym zakresie. Szczególnie już gdy dotyczy to aspektów: prawa, zdrowia, finansów i pokrewnych.
Jeśli masz lepsza odpowiedź dodaj ją...
| library_books Skłonnośći do uważania swojej racji » | |
| library_books Jak zmienić swój charakter? » | |
| library_books Przeprowadzka ze wsi do miasta » |
|