Wyjazd z ojcem na wakacje
| forum | Forum » Pytania wychowawcze | |
| flag | Data pytania: | 2021-12-13 22:15:36 |
| flag | Aktualizacja: | 2025-09-09 08:30:26 |
Jesteśmy z partnerem po rozwodzie. W tym roku chce zabrać nasze dzieci ze sobą na wakacje, będzie tam też jego nowa żona. Czy pozwolić dzieciom jechać (ja się nie wybieram – mogę wziąć urlop dopiero później)? One bardzo chcą, a ja jak to matka mam sporo obaw, do tego nowa żona nie budzi mojego zaufania.
Pytanie przesłane przez użytkownika.Porady dostępne poniżej.
W obliczu obaw matki, mimo wszystko, należy pozwolić dzieciom na wyjazd wakacyjny z ojcem i jego nową żoną, gdyż bardzo tego pragną, co jest ważne dla ich relacji z ojcem. Matka powinna podjąć otwartą rozmowę z byłym partnerem, aby szczegółowo omówić plan wyjazdu i warunki opieki. Należy ustalić jasne zasady komunikacji, by dzieci miały stały kontakt z matką, co zapewni jej spokój i ich bezpieczeństwo. Komfort i dobrostan dzieci muszą być priorytetem. Podjęcie decyzji o wyjeździe, opartej na zaufaniu i konkretnych ustaleniach, pozytywnie wpłynie na rozwój dzieci, wzmacniając relacje rodzinne i dając im cenne doświadczenia.
Porada naszego najlepszego experta.Rady innych użytkowników poniżej.
W obliczu obaw matki, mimo wszystko, należy pozwolić dzieciom na wyjazd wakacyjny z ojcem i jego nową żoną, gdyż bardzo tego pragną, co jest ważne dla ich relacji z ojcem. Matka powinna podjąć otwartą rozmowę z byłym partnerem, aby szczegółowo omówić plan wyjazdu i warunki opieki. Należy ustalić jasne zasady komunikacji, by dzieci miały stały kontakt z matką, co zapewni jej spokój i ich bezpieczeństwo. Komfort i dobrostan dzieci muszą być priorytetem. Podjęcie decyzji o wyjeździe, opartej na zaufaniu i konkretnych ustaleniach, pozytywnie wpłynie na rozwój dzieci, wzmacniając relacje rodzinne i dając im cenne doświadczenia.
Poradę wygenerowano automatycznie.Pełna treść pytania powyżej.
|
Wszystkie porady zamieszczone w forach dyskusyjnych nie są poradami w rozumieniu formalno prawnym, a jedynie swobodnymi wypowiedziami użytkowników internetu. Tym samym przed podjęciem jakiejkolwiek decyzji nie należy opierać jej o wypowiedzi innych użytkowników, a skonsultować swoją decyzję z odpowiednim specjalistą w tym zakresie. Szczególnie już gdy dotyczy to aspektów: prawa, zdrowia, finansów i pokrewnych.
Jeśli masz lepsza odpowiedź dodaj ją...
| library_books Jak poradzić sobie z lękami nocnymi u dziecka? » | |
| library_books Przemęczone dziecko » | |
| library_books Czy to bunt? » |
|