Jak zrobić metamorfozę pokoju?

Pytanie na forumODP
Jak zrobić metamorfozę pokoju?
forumForum » Pytania remontowe
flagData pytania:2021-10-09 15:33:42
flagAktualizacja:2025-09-09 07:32:25
ID: 6581f01f2b433

Tak sobie siadłam ostatnio i pomyślałam, że już znudził mi się wystrój naszego pokoju, kolor ścian, meble itd. Z drugiej strony nie chcę teraz wydawać dużo pieniędzy na kupno nowych rzeczy. Jak zrobić prosto i tanio jakąś chociażby lekką metamorfozę w pokoju? Może po prostu jakieś dodatki albo coś? Jakieś wskazówki?

Porada

Aby tanio odświeżyć pokój, skupmy się na dodatkach. Zmień tekstylia: zasłony, poduszki, narzuty natychmiast odmienią wnętrze. Pomaluj jedną ścianę na akcentujący kolor lub użyj łatwej tapety, tworząc nowy punkt centralny. Przemebluj istniejące meble, by zmienić układ i perspektywę. Dodaj rośliny, wprowadzając życie, oraz ulepsz oświetlenie, np. lampami czy girlandami świetlnymi. Odnowienie drobnych mebli, jak stoliki, farbą lub nowymi uchwytami, to ekonomiczny upcykling. Gruntowne uporządkowanie przestrzeni samo w sobie poprawi estetykę. Małe kroki przyniosą duży efekt metamorfozy bez dużych wydatków.

Poradę wygenerowano automatycznie.
Pełna treść pytania powyżej.
Nie udzielono jeszcze żadnej porady...
Jeśli znasz odpowiedź dodaj swoją poradę...
cookie Cookies, zwane potocznie „ciasteczkami” wspierają prawidłowe funkcjonowanie stron internetowych, także tej lecz jeśli nie chcesz ich używać możesz wyłączyć je na swoim urzadzeniu... więcej »
Zamknij komunikat close