Bycie tą drugą

Pytanie na forumODP
Bycie tą drugą
forumForum » Pytania sercowe
flagData pytania:2021-11-24 22:27:39
flagAktualizacja:2025-09-09 07:37:25
ID: 6581f02081067

Spotykam się z żonatym facetem, niby nie układa mu się z żoną, żyją obok siebie, no, ale cały czas jestem tą drugą... Jestem bardzo wkręcona, zależy mi na nim, w łóżku jest cudownie, ale męczy mnie to coraz bardziej... Czy da się tak funkcjonować na dłuższa metę? Wątpię...

Porada

Sytuacja jest trudna, relacja z żonatym mężczyzną niesie ze sobą cierpienie, brak stabilizacji i poczucie bycia osobą drugiej kategorii, emocjonalne zaangażowanie jest silne, więź fizyczna bardzo satysfakcjonująca, jednak długotrwałe funkcjonowanie w takim układzie wydaje się niemożliwe, generuje frustrację i brak perspektyw na przyszłość, warto rozważyć szczera rozmowę o oczekiwaniach i przyszłości związku, konieczne jest ustalenie granic i realistyczne spojrzenie na możliwości zmiany sytuacji, jeśli mężczyzna nie zdecyduje się na definitywne rozstanie z żoną, kontynuowanie relacji będzie wiązało się z dalszym cierpieniem i brakiem spełnienia, warto więc zadbać o własne szczęście i rozważyć zakończenie związku, aby otworzyć się na nowe, bardziej satysfakcjonujące relacje.

Poradę wygenerowano automatycznie.
Pełna treść pytania powyżej.
Nie udzielono jeszcze żadnej porady...
Jeśli znasz odpowiedź dodaj swoją poradę...
cookie Cookies, zwane potocznie „ciasteczkami” wspierają prawidłowe funkcjonowanie stron internetowych, także tej lecz jeśli nie chcesz ich używać możesz wyłączyć je na swoim urzadzeniu... więcej »
Zamknij komunikat close