Chłopak flirtuje z moją koleżanką, jak to rozwiązać?

Pytanie na forumODP
Chłopak flirtuje z moją koleżanką, jak to rozwiązać?
forumForum » Pytania sercowe
flagData pytania:2021-09-23 19:42:20
flagAktualizacja:2025-09-09 07:37:25
Pytanie użytkownika

Chłopak ewidentnie flirtuje z moją koleżanką, zauważam to na każdej imprezie i doprowadza mnie to do szału! Staram się udawać, że tego nie widzę, ale strasznie mnie to męczy. Ona też jest w związku, więc może po prostu wyolbrzymiam problem. Co byście zrobili w takiej sytuacji?

Pytanie przesłane przez użytkownika.
Porady dostępne poniżej.
Porada experta

Zastanów się, czy problem leży w zachowaniu chłopaka, czy w twojej reakcji, przeanalizuj swoje uczucia, spróbuj zrozumieć, dlaczego tak bardzo cię to dotyka, może odczuwasz zazdrość, niepewność, lub boisz się utraty chłopaka, porozmawiaj szczerze ze swoim partnerem, wyraź swoje obawy i uczucia, opowiedz o tym, co widzisz i jak się z tym czujesz, spróbujcie wspólnie znaleźć rozwiązanie, ustalcie granice w waszym związku, porozmawiaj również ze swoją koleżanką, delikatnie zapytaj, czy ona również zauważyła flirt, zapytaj o jej odczucia, pamiętaj, że szczera rozmowa może wyjaśnić wiele nieporozumień, a unikanie problemu tylko go pogłębi, spróbuj zaufać swojemu chłopakowi i koleżance, nie zakładaj od razu najgorszego scenariusza, daj im szansę na wyjaśnienia, skup się na wzmacnianiu relacji z partnerem, poświęcajcie sobie więcej czasu, budujcie zaufanie i bliskość.

Porada naszego najlepszego experta.
Rady innych użytkowników poniżej.
Porada

Zastanów się, czy problem leży w zachowaniu chłopaka, czy w twojej reakcji, przeanalizuj swoje uczucia, spróbuj zrozumieć, dlaczego tak bardzo cię to dotyka, może odczuwasz zazdrość, niepewność, lub boisz się utraty chłopaka, porozmawiaj szczerze ze swoim partnerem, wyraź swoje obawy i uczucia, opowiedz o tym, co widzisz i jak się z tym czujesz, spróbujcie wspólnie znaleźć rozwiązanie, ustalcie granice w waszym związku, porozmawiaj również ze swoją koleżanką, delikatnie zapytaj, czy ona również zauważyła flirt, zapytaj o jej odczucia, pamiętaj, że szczera rozmowa może wyjaśnić wiele nieporozumień, a unikanie problemu tylko go pogłębi, spróbuj zaufać swojemu chłopakowi i koleżance, nie zakładaj od razu najgorszego scenariusza, daj im szansę na wyjaśnienia, skup się na wzmacnianiu relacji z partnerem, poświęcajcie sobie więcej czasu, budujcie zaufanie i bliskość.

Poradę wygenerowano automatycznie.
Pełna treść pytania powyżej.
  • Uwagi dodatkowe

Wszystkie porady zamieszczone w forach dyskusyjnych nie są poradami w rozumieniu formalno prawnym, a jedynie swobodnymi wypowiedziami użytkowników internetu. Tym samym przed podjęciem jakiejkolwiek decyzji nie należy opierać jej o wypowiedzi innych użytkowników, a skonsultować swoją decyzję z odpowiednim specjalistą w tym zakresie. Szczególnie już gdy dotyczy to aspektów: prawa, zdrowia, finansów i pokrewnych.

Brak porad innych użytkowników...
Jeśli masz lepsza odpowiedź dodaj ją...
cookie Cookies, zwane potocznie „ciasteczkami” wspierają prawidłowe funkcjonowanie stron internetowych, także tej lecz jeśli nie chcesz ich używać możesz wyłączyć je na swoim urzadzeniu... więcej »
Zamknij komunikat close