Rodzice nie akceptują mojego chłopaka, jak to zmienić?

Pytanie na forumODP
Rodzice nie akceptują mojego chłopaka, jak to zmienić?
forumForum » Pytania sercowe
flagData pytania:2021-09-23 19:17:18
flagAktualizacja:2025-09-09 07:57:25
Pytanie użytkownika

Jestem z chłopakiem już ponad rok, a rodzice ciągle mówią, że nie jest dla mnie odpowiedni. Układa nam się świetnie i ja nie mam żadnych wątpliwości. Co mogę zrobić żeby ich do niego przekonać?

Pytanie przesłane przez użytkownika.
Porady dostępne poniżej.
Porada experta

Kluczowe jest spokojne przedstawienie rodzicom argumentów, które podkreślają zalety chłopaka, jego pozytywny wpływ na ciebie, waszą relację, ważne jest regularne rozmawianie z rodzicami, wyrażanie swoich uczuć, potrzeb, słuchanie ich obaw, wątpliwości, istotne jest stopniowe angażowanie chłopaka w rodzinne aktywności, spotkania, aby rodzice mogli go lepiej poznać, zobaczyć w naturalnych sytuacjach, można spróbować zorganizować neutralne spotkanie, na przykład wspólny obiad, bez presji, oczekiwań, warto poprosić zaufanego członka rodziny, który ma dobry kontakt z rodzicami, o wsparcie, pomoc w przekonaniu ich, pamiętaj, że zmiana nastawienia rodziców wymaga czasu, cierpliwości, najważniejsze jest, abyś była pewna swoich uczuć, decyzji.

Porada naszego najlepszego experta.
Rady innych użytkowników poniżej.
Porada

Kluczowe jest spokojne przedstawienie rodzicom argumentów, które podkreślają zalety chłopaka, jego pozytywny wpływ na ciebie, waszą relację, ważne jest regularne rozmawianie z rodzicami, wyrażanie swoich uczuć, potrzeb, słuchanie ich obaw, wątpliwości, istotne jest stopniowe angażowanie chłopaka w rodzinne aktywności, spotkania, aby rodzice mogli go lepiej poznać, zobaczyć w naturalnych sytuacjach, można spróbować zorganizować neutralne spotkanie, na przykład wspólny obiad, bez presji, oczekiwań, warto poprosić zaufanego członka rodziny, który ma dobry kontakt z rodzicami, o wsparcie, pomoc w przekonaniu ich, pamiętaj, że zmiana nastawienia rodziców wymaga czasu, cierpliwości, najważniejsze jest, abyś była pewna swoich uczuć, decyzji.

Poradę wygenerowano automatycznie.
Pełna treść pytania powyżej.
  • Uwagi dodatkowe

Wszystkie porady zamieszczone w forach dyskusyjnych nie są poradami w rozumieniu formalno prawnym, a jedynie swobodnymi wypowiedziami użytkowników internetu. Tym samym przed podjęciem jakiejkolwiek decyzji nie należy opierać jej o wypowiedzi innych użytkowników, a skonsultować swoją decyzję z odpowiednim specjalistą w tym zakresie. Szczególnie już gdy dotyczy to aspektów: prawa, zdrowia, finansów i pokrewnych.

Brak porad innych użytkowników...
Jeśli masz lepsza odpowiedź dodaj ją...
cookie Cookies, zwane potocznie „ciasteczkami” wspierają prawidłowe funkcjonowanie stron internetowych, także tej lecz jeśli nie chcesz ich używać możesz wyłączyć je na swoim urzadzeniu... więcej »
Zamknij komunikat close