Facet mnie olewa

Pytanie na forumODP
Facet mnie olewa
forumForum » Pytania sercowe
flagData pytania:2021-11-14 21:45:59
flagAktualizacja:2025-09-09 07:41:25
ID: 6581f02034278

Mój facet woli ostatnio swoich kumpli niż mnie, po prostu mnie olewa: (W ostatni weekend spędzał z nimi czas na wyjeździe, w tygodniu jak go prosiłam żebyśmy poszli do kina to powiedział, że nie da rady, bo zapracowany i ma trening. Co mam zrobić? Bo zaczyna mnie to mega wkurzać

Porada

Warto zainicjować spokojną rozmowę, w której bez oskarżeń przedstawisz swoje odczucia, używając komunikatów skupionych na sobie. Wyjaśnij partnerowi, że czujesz się zaniedbywana i jest ci przykro, gdy on przedkłada spotkania z kolegami nad wasz wspólny czas, co podważa twoje poczucie ważności w związku. Zaproponuj znalezienie zdrowego kompromisu, na przykład poprzez regularne planowanie jednego wieczoru w tygodniu tylko dla was, co pozwoli zadbać o równowagę. Wysłuchaj także jego perspektywy, ponieważ zrozumienie obu stron jest kluczowe dla rozwiązania problemu i odbudowania bliskości, a wspólne ustalenie zasad pomoże uniknąć takich sytuacji w przyszłości.

Poradę wygenerowano automatycznie.
Pełna treść pytania powyżej.
Nie udzielono jeszcze żadnej porady...
Jeśli znasz odpowiedź dodaj swoją poradę...
cookie Cookies, zwane potocznie „ciasteczkami” wspierają prawidłowe funkcjonowanie stron internetowych, także tej lecz jeśli nie chcesz ich używać możesz wyłączyć je na swoim urzadzeniu... więcej »
Zamknij komunikat close