Facet mnie olewa
| forum | Forum » Pytania sercowe | |
| flag | Data pytania: | 2021-11-14 21:45:59 |
| flag | Aktualizacja: | 2025-09-09 07:41:25 |
Mój facet woli ostatnio swoich kumpli niż mnie, po prostu mnie olewa :( W ostatni weekend spędzał z nimi czas na wyjeździe, w tygodniu jak go prosiłam żebyśmy poszli do kina to powiedział, że nie da rady, bo zapracowany i ma trening. Co mam zrobić? Bo zaczyna mnie to mega wkurzać
Pytanie przesłane przez użytkownika.Porady dostępne poniżej.
Warto zainicjować spokojną rozmowę, w której bez oskarżeń przedstawisz swoje odczucia, używając komunikatów skupionych na sobie. Wyjaśnij partnerowi, że czujesz się zaniedbywana i jest ci przykro, gdy on przedkłada spotkania z kolegami nad wasz wspólny czas, co podważa twoje poczucie ważności w związku. Zaproponuj znalezienie zdrowego kompromisu, na przykład poprzez regularne planowanie jednego wieczoru w tygodniu tylko dla was, co pozwoli zadbać o równowagę. Wysłuchaj także jego perspektywy, ponieważ zrozumienie obu stron jest kluczowe dla rozwiązania problemu i odbudowania bliskości, a wspólne ustalenie zasad pomoże uniknąć takich sytuacji w przyszłości.
Porada naszego najlepszego experta.Rady innych użytkowników poniżej.
Warto zainicjować spokojną rozmowę, w której bez oskarżeń przedstawisz swoje odczucia, używając komunikatów skupionych na sobie. Wyjaśnij partnerowi, że czujesz się zaniedbywana i jest ci przykro, gdy on przedkłada spotkania z kolegami nad wasz wspólny czas, co podważa twoje poczucie ważności w związku. Zaproponuj znalezienie zdrowego kompromisu, na przykład poprzez regularne planowanie jednego wieczoru w tygodniu tylko dla was, co pozwoli zadbać o równowagę. Wysłuchaj także jego perspektywy, ponieważ zrozumienie obu stron jest kluczowe dla rozwiązania problemu i odbudowania bliskości, a wspólne ustalenie zasad pomoże uniknąć takich sytuacji w przyszłości.
Poradę wygenerowano automatycznie.Pełna treść pytania powyżej.
|
Wszystkie porady zamieszczone w forach dyskusyjnych nie są poradami w rozumieniu formalno prawnym, a jedynie swobodnymi wypowiedziami użytkowników internetu. Tym samym przed podjęciem jakiejkolwiek decyzji nie należy opierać jej o wypowiedzi innych użytkowników, a skonsultować swoją decyzję z odpowiednim specjalistą w tym zakresie. Szczególnie już gdy dotyczy to aspektów: prawa, zdrowia, finansów i pokrewnych.
Jeśli masz lepsza odpowiedź dodaj ją...
| library_books Duża odległość, czy taki związek przetrwa? » | |
| library_books Dlaczego on nie odpisuje? » | |
| library_books Chemia między ludźmi » |
|