Jak o kimś zapomnieć?

Pytanie na forumODP
Jak o kimś zapomnieć?
forumForum » Pytania sercowe
flagData pytania:2021-11-07 20:53:56
flagAktualizacja:2025-09-09 07:42:55
ID: 6581f0201edd1

Chcę zapomnieć o swoim byłym, ale nie potrafię: (jak poznaję nowych facetów, to szukam w nich jego cech i ciągle ich porównuje, co wiem, że jest bezsensu... Co mam zrobić, żeby o nim zapomnieć?

Porada

Zacznij od zaakceptowania swoich uczuć, daj sobie czas na przeżycie żałoby po związku, to naturalne, skup się na sobie i swoich potrzebach, rozwijaj swoje pasje, angażuj się w nowe aktywności, unikaj miejsc i sytuacji, które przypominają ci o byłym partnerze, ogranicz kontakt z nim w mediach społecznościowych, spędzaj czas z przyjaciółmi i rodziną, buduj silne relacje z innymi ludźmi, zadbaj o swoje zdrowie psychiczne i fizyczne, regularnie ćwicz, zdrowo się odżywiaj, wysypiaj się, jeśli czujesz, że sama nie dajesz rady, rozważ skorzystanie z pomocy terapeuty, który pomoże ci uporać się z emocjami i przepracować przeszłość, pamiętaj, że każdy potrzebuje czasu, aby zapomnieć o kimś, bądź cierpliwa dla siebie, z czasem ból minie i będziesz gotowa na nowy związek.

Poradę wygenerowano automatycznie.
Pełna treść pytania powyżej.
Nie udzielono jeszcze żadnej porady...
Jeśli znasz odpowiedź dodaj swoją poradę...
cookie Cookies, zwane potocznie „ciasteczkami” wspierają prawidłowe funkcjonowanie stron internetowych, także tej lecz jeśli nie chcesz ich używać możesz wyłączyć je na swoim urzadzeniu... więcej »
Zamknij komunikat close