Jak przeprosić chłopaka?

Pytanie na forumODP
Jak przeprosić chłopaka?
forumForum » Pytania sercowe
flagData pytania:2021-10-23 11:44:36
flagAktualizacja:2025-09-09 07:44:37

Pytanie użytkownika

Mój chłopak się na mnie obraził, pokłóciliśmy się i to dość ostro, a zaczęło się od jakiejś pierdoły, ale potem oczywiście wyszly inne rzeczy i już puściły mi nerwy...Wydaje mi sie, że troche przegięłam i niepotrzebnie wracałam do jakichś przeszłych kwestii. Jak mam go teraz przeprosić?

Pytanie przesłane przez użytkownika.
Porady dostępne poniżej.

Porada experta

Przeprosiny powinny być szczere, przemyślane, warto zacząć od przyznania się do błędu, nazwania swoich emocji, wyrażenia żalu z powodu zranienia chłopaka, można napisać list, wiadomość, zadzwonić, ważne, by przekaz był autentyczny, należy unikać obwiniania, tłumaczenia się, skupić się na uczuciach chłopaka, okazać skruchę, zaproponować konstruktywną rozmowę, ustalenie zasad na przyszłość, obietnica poprawy jest kluczowa, warto też dać mu czas, przestrzeń na ochłonięcie, jeśli od razu nie przyjmie przeprosin, cierpliwość, zrozumienie, ponowne wyrażenie żalu, to podstawa sukcesu, drobny gest, ulubiony smakołyk, wspólne wspomnienie, może pomóc przełamać lody, liczy się przede wszystkim chęć naprawy relacji.

Porada naszego najlepszego experta.
Rady innych użytkowników poniżej.

Porada

Przeprosiny powinny być szczere, przemyślane, warto zacząć od przyznania się do błędu, nazwania swoich emocji, wyrażenia żalu z powodu zranienia chłopaka, można napisać list, wiadomość, zadzwonić, ważne, by przekaz był autentyczny, należy unikać obwiniania, tłumaczenia się, skupić się na uczuciach chłopaka, okazać skruchę, zaproponować konstruktywną rozmowę, ustalenie zasad na przyszłość, obietnica poprawy jest kluczowa, warto też dać mu czas, przestrzeń na ochłonięcie, jeśli od razu nie przyjmie przeprosin, cierpliwość, zrozumienie, ponowne wyrażenie żalu, to podstawa sukcesu, drobny gest, ulubiony smakołyk, wspólne wspomnienie, może pomóc przełamać lody, liczy się przede wszystkim chęć naprawy relacji.

Poradę wygenerowano automatycznie.
Pełna treść pytania powyżej.
  • Uwagi dodatkowe

Wszystkie porady zamieszczone w forach dyskusyjnych nie są poradami w rozumieniu formalno prawnym, a jedynie swobodnymi wypowiedziami użytkowników internetu. Tym samym przed podjęciem jakiejkolwiek decyzji nie należy opierać jej o wypowiedzi innych użytkowników, a skonsultować swoją decyzję z odpowiednim specjalistą w tym zakresie. Szczególnie już gdy dotyczy to aspektów: prawa, zdrowia, finansów i pokrewnych.

Brak porad innych użytkowników...
Jeśli masz lepsza odpowiedź dodaj ją...
0/0-0