Jak zapomnieć o byłej?
| forum | Forum » Pytania sercowe | |
| flag | Data pytania: | 2021-09-30 00:33:55 |
| flag | Aktualizacja: | 2025-09-09 07:46:53 |
Ciągle wracam myślami do swojej byłej. Rozstaliśmy się dwa lata temu, przez ten czas miałem jakąś tam krótką, chwilową przygodę, myślałem, że jest to właśnie sposób żeby jakoś sobie z tym poradzić, ale nic to nie dało. Co mam zrobić? Jak mogę o niej zapomnieć?
Pytanie przesłane przez użytkownika.Porady dostępne poniżej.
Aby zapomnieć o byłej partnerce, warto skupić się na sobie, rozwijając swoje pasje i zainteresowania, angażując się w aktywności, które sprawiają radość, pomagają one odciągnąć myśli od przeszłości. Należy unikać miejsc i sytuacji, które przypominają o byłym związku, wspierając się jednocześnie kontaktami z przyjaciółmi i rodziną, rozmowy z bliskimi pozwalają przepracować emocje, uzyskać perspektywę, co z kolei ułatwia zamknięcie tego rozdziału. Można rozważyć konsultację z terapeutą, który pomoże zrozumieć przyczyny trwającego stanu emocjonalnego, opracować strategie radzenia sobie ze smutkiem i tęsknotą, pracując nad poczuciem własnej wartości, akceptacją siebie, budując fundament pod przyszłe, zdrowe relacje. Należy dać sobie czas na żałobę po stracie, nie spieszyć się z nowym związkiem, skupiając się na samorozwoju, akceptacji przeszłości, otwarciu na przyszłość, pełną nowych możliwości.
Porada naszego najlepszego experta.Rady innych użytkowników poniżej.
Aby zapomnieć o byłej partnerce, warto skupić się na sobie, rozwijając swoje pasje i zainteresowania, angażując się w aktywności, które sprawiają radość, pomagają one odciągnąć myśli od przeszłości. Należy unikać miejsc i sytuacji, które przypominają o byłym związku, wspierając się jednocześnie kontaktami z przyjaciółmi i rodziną, rozmowy z bliskimi pozwalają przepracować emocje, uzyskać perspektywę, co z kolei ułatwia zamknięcie tego rozdziału. Można rozważyć konsultację z terapeutą, który pomoże zrozumieć przyczyny trwającego stanu emocjonalnego, opracować strategie radzenia sobie ze smutkiem i tęsknotą, pracując nad poczuciem własnej wartości, akceptacją siebie, budując fundament pod przyszłe, zdrowe relacje. Należy dać sobie czas na żałobę po stracie, nie spieszyć się z nowym związkiem, skupiając się na samorozwoju, akceptacji przeszłości, otwarciu na przyszłość, pełną nowych możliwości.
Poradę wygenerowano automatycznie.Pełna treść pytania powyżej.
|
Wszystkie porady zamieszczone w forach dyskusyjnych nie są poradami w rozumieniu formalno prawnym, a jedynie swobodnymi wypowiedziami użytkowników internetu. Tym samym przed podjęciem jakiejkolwiek decyzji nie należy opierać jej o wypowiedzi innych użytkowników, a skonsultować swoją decyzję z odpowiednim specjalistą w tym zakresie. Szczególnie już gdy dotyczy to aspektów: prawa, zdrowia, finansów i pokrewnych.
Jeśli masz lepsza odpowiedź dodaj ją...
| library_books Co można robić z chłopakiem? » | |
| library_books On nie dzwoni tylko pisze smsy » | |
| library_books Słodkie teksty do chłopaka » |
|