Mam dość męża

Pytanie na forumODP
Mam dość męża
forumForum » Pytania sercowe
flagData pytania:2021-11-23 22:14:07
flagAktualizacja:2025-09-09 07:51:25
ID: 6581f02076993

Mam już dość mojego męża, zrobił się z niego okropny domator. Po pracy nie robi nic tylko siedzi przed telewizorem i gada o polityce i sporcie. Ja bym chciała gdzie pojechać, coś zobaczyć, a on wiecznie zmęczony i w domu najlepiej! Jestem w stanie jakoś go zmienić? Bo, jeśli nie to obawiam się, ze skończy się to rozwodem...

Porada

Problem wymaga otwartej rozmowy z mężem, by jasno przedstawić swoje potrzeby i obawy, co jest kluczowe dla ratowania związku. Spróbujcie wspólnie znaleźć kompromisy w spędzaniu czasu, proponując małe wycieczki lub nowe wspólne hobby, co może odświeżyć Waszą relację. Warto również rozważyć przyczyny jego zmęczenia, bo może to być objaw problemów zdrowotnych, wymagających konsultacji lekarskiej, co wpłynie na jego energię. Jeśli rozmowa jest trudna, wsparcie terapeuty par może pomóc w efektywnej komunikacji i budowaniu wspólnych planów, wzmacniając Waszą więź. Pamiętaj, że zmiana wymaga cierpliwości oraz wzajemnego zaangażowania.

Poradę wygenerowano automatycznie.
Pełna treść pytania powyżej.
Nie udzielono jeszcze żadnej porady...
Jeśli znasz odpowiedź dodaj swoją poradę...
cookie Cookies, zwane potocznie „ciasteczkami” wspierają prawidłowe funkcjonowanie stron internetowych, także tej lecz jeśli nie chcesz ich używać możesz wyłączyć je na swoim urzadzeniu... więcej »
Zamknij komunikat close