Mam dość męża
| forum | Forum » Pytania sercowe | |
| flag | Data pytania: | 2021-11-23 22:14:07 |
| flag | Aktualizacja: | 2025-09-09 07:51:25 |
Mam już dość mojego męża, zrobił się z niego okropny domator. Po pracy nie robi nic tylko siedzi przed telewizorem i gada o polityce i sporcie. Ja bym chciała gdzie pojechać, coś zobaczyć, a on wiecznie zmęczony i w domu najlepiej! Jestem w stanie jakoś go zmienić? Bo jeśli nie to obawiam się, ze skończy się to rozwodem...
Pytanie przesłane przez użytkownika.Porady dostępne poniżej.
Problem wymaga otwartej rozmowy z mężem, by jasno przedstawić swoje potrzeby i obawy, co jest kluczowe dla ratowania związku. Spróbujcie wspólnie znaleźć kompromisy w spędzaniu czasu, proponując małe wycieczki lub nowe wspólne hobby, co może odświeżyć Waszą relację. Warto również rozważyć przyczyny jego zmęczenia, bo może to być objaw problemów zdrowotnych, wymagających konsultacji lekarskiej, co wpłynie na jego energię. Jeśli rozmowa jest trudna, wsparcie terapeuty par może pomóc w efektywnej komunikacji i budowaniu wspólnych planów, wzmacniając Waszą więź. Pamiętaj, że zmiana wymaga cierpliwości oraz wzajemnego zaangażowania.
Porada naszego najlepszego experta.Rady innych użytkowników poniżej.
Problem wymaga otwartej rozmowy z mężem, by jasno przedstawić swoje potrzeby i obawy, co jest kluczowe dla ratowania związku. Spróbujcie wspólnie znaleźć kompromisy w spędzaniu czasu, proponując małe wycieczki lub nowe wspólne hobby, co może odświeżyć Waszą relację. Warto również rozważyć przyczyny jego zmęczenia, bo może to być objaw problemów zdrowotnych, wymagających konsultacji lekarskiej, co wpłynie na jego energię. Jeśli rozmowa jest trudna, wsparcie terapeuty par może pomóc w efektywnej komunikacji i budowaniu wspólnych planów, wzmacniając Waszą więź. Pamiętaj, że zmiana wymaga cierpliwości oraz wzajemnego zaangażowania.
Poradę wygenerowano automatycznie.Pełna treść pytania powyżej.
|
Wszystkie porady zamieszczone w forach dyskusyjnych nie są poradami w rozumieniu formalno prawnym, a jedynie swobodnymi wypowiedziami użytkowników internetu. Tym samym przed podjęciem jakiejkolwiek decyzji nie należy opierać jej o wypowiedzi innych użytkowników, a skonsultować swoją decyzję z odpowiednim specjalistą w tym zakresie. Szczególnie już gdy dotyczy to aspektów: prawa, zdrowia, finansów i pokrewnych.
Jeśli masz lepsza odpowiedź dodaj ją...
| library_books Jeśli facetowi zależy to się odezwie? » | |
| library_books Jak zapomnieć o byłym? » | |
| library_books Jak powiedzieć chłopakowi że mi się podoba? » |
|