Kamica nerkowa

Pytanie na forumODP
Kamica nerkowa
forumForum » Pytania zdrowotne
flagData pytania:2021-11-23 22:02:27
flagAktualizacja:2025-09-09 09:08:32
ID: 6581f020761a9

Bardzo często chodzę ostatnio do toalety, zdarza mi się to też nocą, że wybudzam się i muszę iść siku. Tydzień temu dostałam jakiegoś ataku bólu brzucha, ale po ibupromie mi przeszło. Czy to może być objaw kamicy nerkowej? Badania moczu jeszcze nie zrobiłam

Porada

Wskazana jest pilna konsultacja lekarska w celu oceny zgłaszanych objawów, takich jak częste oddawanie moczu, również nocą, oraz epizody ostrego bólu brzucha, które mogą sugerować kamicę nerkową lub inne schorzenia. Lekarz powinien zlecić niezbędne badania diagnostyczne, w tym analizę moczu, badania krwi oraz badanie obrazowe, na przykład USG jamy brzusznej, aby precyzyjnie ustalić przyczynę dolegliwości. Wczesna i trafna diagnoza umożliwi wdrożenie odpowiedniego leczenia, co jest kluczowe dla szybkiej poprawy stanu zdrowia oraz zapobiegania poważniejszym komplikacjom.

Poradę wygenerowano automatycznie.
Pełna treść pytania powyżej.
Nie udzielono jeszcze żadnej porady...
Jeśli znasz odpowiedź dodaj swoją poradę...
cookie Cookies, zwane potocznie „ciasteczkami” wspierają prawidłowe funkcjonowanie stron internetowych, także tej lecz jeśli nie chcesz ich używać możesz wyłączyć je na swoim urzadzeniu... więcej »
Zamknij komunikat close