W jaki sposób odzyskać chłopaka ?

Pytanie na forumODP
W jaki sposób odzyskać chłopaka ?
forumForum » Pytania sercowe
flagData pytania:2022-01-26 16:26:58
flagAktualizacja:2025-09-09 08:00:25
Pytanie użytkownika

Parę tygodni temu rozstałam się z moim chłopakiem z powodu błahej sprzeczki na nieistotny temat. Niepotrzebnie uniosłam się honorem zerwałam dobre relacje. Przyszedł czas, że bardzo tego żałuję, bo jak się przekonuję to go kocham i to całe zajście nie powinno mieć miejsca. Jak postąpić by jego zaufanie do mnie wróciło ?

Pytanie przesłane przez użytkownika.
Porady dostępne poniżej.
Porada experta

Przede wszystkim, ochłoń i przemyśl całą sytuację, przeanalizuj swoje zachowanie, zrozum, co poszło nie tak, a następnie szczerze przeproś za swoje impulsywne działanie, przyznaj się do błędu, wyraź żal i pokaż, że rozumiesz, jak go zraniłaś, podkreśl, że cenisz waszą relację i żałujesz zerwania, powiedz mu o swoich uczuciach, wyraź chęć naprawienia relacji, zaproponuj spokojną rozmowę, w której oboje będziecie mogli wyrazić swoje emocje, wysłuchaj go uważnie, okaż empatię, daj mu czas na przemyślenie, nie naciskaj na szybką decyzję, pokaż, że jesteś gotowa na kompromisy i zmiany w swoim zachowaniu, by odbudować jego zaufanie, a przede wszystkim bądź cierpliwa i konsekwentna w swoich działaniach.

Porada naszego najlepszego experta.
Rady innych użytkowników poniżej.
Porada

Przede wszystkim, ochłoń i przemyśl całą sytuację, przeanalizuj swoje zachowanie, zrozum, co poszło nie tak, a następnie szczerze przeproś za swoje impulsywne działanie, przyznaj się do błędu, wyraź żal i pokaż, że rozumiesz, jak go zraniłaś, podkreśl, że cenisz waszą relację i żałujesz zerwania, powiedz mu o swoich uczuciach, wyraź chęć naprawienia relacji, zaproponuj spokojną rozmowę, w której oboje będziecie mogli wyrazić swoje emocje, wysłuchaj go uważnie, okaż empatię, daj mu czas na przemyślenie, nie naciskaj na szybką decyzję, pokaż, że jesteś gotowa na kompromisy i zmiany w swoim zachowaniu, by odbudować jego zaufanie, a przede wszystkim bądź cierpliwa i konsekwentna w swoich działaniach.

Poradę wygenerowano automatycznie.
Pełna treść pytania powyżej.
  • Uwagi dodatkowe

Wszystkie porady zamieszczone w forach dyskusyjnych nie są poradami w rozumieniu formalno prawnym, a jedynie swobodnymi wypowiedziami użytkowników internetu. Tym samym przed podjęciem jakiejkolwiek decyzji nie należy opierać jej o wypowiedzi innych użytkowników, a skonsultować swoją decyzję z odpowiednim specjalistą w tym zakresie. Szczególnie już gdy dotyczy to aspektów: prawa, zdrowia, finansów i pokrewnych.

Brak porad innych użytkowników...
Jeśli masz lepsza odpowiedź dodaj ją...
cookie Cookies, zwane potocznie „ciasteczkami” wspierają prawidłowe funkcjonowanie stron internetowych, także tej lecz jeśli nie chcesz ich używać możesz wyłączyć je na swoim urzadzeniu... więcej »
Zamknij komunikat close