Zaborczy facet
| forum | Forum » Pytania sercowe | |
| flag | Data pytania: | 2021-11-07 21:23:13 |
| flag | Aktualizacja: | 2025-09-09 08:00:25 |
Mój facet jest strasznie zaborczy, ciągle mnie kontroluje gdzie i z kim wychodzę, kiedy wrócę itd. Ogólnie układa nam się dobrze, ale ta jego kontrola zaczyna mnie martwić...Myślicie, że mu to z czasem minie?
Pytanie przesłane przez użytkownika.Porady dostępne poniżej.
Problem zaborczości partnera wymaga podjęcia stanowczych działań, ignorowanie problemu może prowadzić do eskalacji kontroli, ograniczenia wolności. Należy przeprowadzić szczerą rozmowę, wyrazić swoje obawy, jasno określić granice, mówiąc o potrzebie zaufania, szacunku dla prywatności. Można zaproponować terapię par, aby przepracować problem, nauczyć się zdrowych relacji, komunikacji, a jeśli kontrola się nasila, przeradza w przemoc psychiczną, należy rozważyć zakończenie związku, poszukać wsparcia u specjalistów. Ważne jest dbanie o swoje samopoczucie, niezależność, utrzymywanie kontaktów z przyjaciółmi, rodziną, realizowanie własnych pasji, aby nie zatracić siebie w relacji.
Porada naszego najlepszego experta.Rady innych użytkowników poniżej.
Problem zaborczości partnera wymaga podjęcia stanowczych działań, ignorowanie problemu może prowadzić do eskalacji kontroli, ograniczenia wolności. Należy przeprowadzić szczerą rozmowę, wyrazić swoje obawy, jasno określić granice, mówiąc o potrzebie zaufania, szacunku dla prywatności. Można zaproponować terapię par, aby przepracować problem, nauczyć się zdrowych relacji, komunikacji, a jeśli kontrola się nasila, przeradza w przemoc psychiczną, należy rozważyć zakończenie związku, poszukać wsparcia u specjalistów. Ważne jest dbanie o swoje samopoczucie, niezależność, utrzymywanie kontaktów z przyjaciółmi, rodziną, realizowanie własnych pasji, aby nie zatracić siebie w relacji.
Poradę wygenerowano automatycznie.Pełna treść pytania powyżej.
|
Wszystkie porady zamieszczone w forach dyskusyjnych nie są poradami w rozumieniu formalno prawnym, a jedynie swobodnymi wypowiedziami użytkowników internetu. Tym samym przed podjęciem jakiejkolwiek decyzji nie należy opierać jej o wypowiedzi innych użytkowników, a skonsultować swoją decyzję z odpowiednim specjalistą w tym zakresie. Szczególnie już gdy dotyczy to aspektów: prawa, zdrowia, finansów i pokrewnych.
Jeśli masz lepsza odpowiedź dodaj ją...
| library_books Przeznaczenie w miłości » | |
| library_books Chłopak mnie zdradza » | |
| library_books Facet nie odpisuje » |
|