Zakochałam się w swoim kochanku, co robić?

Pytanie na forumODP
Zakochałam się w swoim kochanku, co robić?
forumForum » Pytania sercowe
flagData pytania:2021-09-24 18:04:55
flagAktualizacja:2025-09-09 08:01:25

Pytanie użytkownika

Od początku mieliśmy jasny układ, czyli zero zobowiązań i luźna relacja. Wtedy mi to odpowiadało, ale jak to czasem bywa, ja się zakochałam...Co mam teraz zrobić? Kontynuować tą znajomość czy nie?

Pytanie przesłane przez użytkownika.
Porady dostępne poniżej.

Porada experta

Sytuacja jest trudna, bo zmieniły się uczucia, a ustalenia były inne, więc należy rozważyć kilka opcji. Można spróbować porozmawiać z kochankiem szczerze, wyjaśnić swoje uczucia, ocenić jego reakcję, ewentualnie zastanowić się nad przyszłością związku. Można też zakończyć relację, jeśli uczucia nie są odwzajemnione, uniknąć dalszego cierpienia, skupić się na własnym szczęściu. Ważne jest, aby przemyśleć, co jest najważniejsze, czy warto ryzykować zmianę układu, czy lepiej zakończyć znajomość, chronić swoje serce. Trzeba działać zgodnie z własnym sumieniem, pamiętać o swoim dobru, podjąć decyzję, która przyniesie spokój.

Porada naszego najlepszego experta.
Rady innych użytkowników poniżej.

Porada

Sytuacja jest trudna, bo zmieniły się uczucia, a ustalenia były inne, więc należy rozważyć kilka opcji. Można spróbować porozmawiać z kochankiem szczerze, wyjaśnić swoje uczucia, ocenić jego reakcję, ewentualnie zastanowić się nad przyszłością związku. Można też zakończyć relację, jeśli uczucia nie są odwzajemnione, uniknąć dalszego cierpienia, skupić się na własnym szczęściu. Ważne jest, aby przemyśleć, co jest najważniejsze, czy warto ryzykować zmianę układu, czy lepiej zakończyć znajomość, chronić swoje serce. Trzeba działać zgodnie z własnym sumieniem, pamiętać o swoim dobru, podjąć decyzję, która przyniesie spokój.

Poradę wygenerowano automatycznie.
Pełna treść pytania powyżej.
  • Uwagi dodatkowe

Wszystkie porady zamieszczone w forach dyskusyjnych nie są poradami w rozumieniu formalno prawnym, a jedynie swobodnymi wypowiedziami użytkowników internetu. Tym samym przed podjęciem jakiejkolwiek decyzji nie należy opierać jej o wypowiedzi innych użytkowników, a skonsultować swoją decyzję z odpowiednim specjalistą w tym zakresie. Szczególnie już gdy dotyczy to aspektów: prawa, zdrowia, finansów i pokrewnych.

Brak porad innych użytkowników...
Jeśli masz lepsza odpowiedź dodaj ją...
0/0-0