Zazdrość o ginekologa

Pytanie na forumODP
Zazdrość o ginekologa
forumForum » Pytania sercowe
flagData pytania:2021-10-24 10:18:50
flagAktualizacja:2025-09-09 08:02:25

Pytanie użytkownika

Mój chłopak jest zazdrosny, że idę do ginekologa faceta. Mówi, że nie może znieść myśli, że dotyka i ogląda mnie inny facet...dla mnie oczywiste, że to tylko lekarz, a że ma dobre opinie to wolę iść do kogoś sprawdzonego. Czy któraś z was miała taki problem? Jak mam mu wytłumaczyć, że to lekarz i płeć nie ma znaczenia?

Pytanie przesłane przez użytkownika.
Porady dostępne poniżej.

Porada experta

Zrozumienie obaw partnera jest kluczowe, rozmowa o jego uczuciach, lękach i przyczynach zazdrości może pomóc, ważne jest zapewnienie go o swojej miłości i wierności, podkreślenie, że wizyta u ginekologa to kwestia zdrowia, a nie romans, można zaproponować wspólne poszukanie ginekologa kobiety, jeśli to uspokoi partnera, ewentualnie zasugerować terapię dla par, aby przepracować problem zazdrości, cierpliwość i empatia są ważne, trzeba pamiętać, że zazdrość często wynika z niskiego poczucia własnej wartości, więc budowanie pewności siebie partnera może pomóc, otwarte komunikowanie swoich potrzeb i granic jest niezbędne, aby oboje czuli się komfortowo w związku, kompromis jest możliwy, ale nie powinien naruszać twojego prawa do wyboru lekarza.

Porada naszego najlepszego experta.
Rady innych użytkowników poniżej.

Porada

Zrozumienie obaw partnera jest kluczowe, rozmowa o jego uczuciach, lękach i przyczynach zazdrości może pomóc, ważne jest zapewnienie go o swojej miłości i wierności, podkreślenie, że wizyta u ginekologa to kwestia zdrowia, a nie romans, można zaproponować wspólne poszukanie ginekologa kobiety, jeśli to uspokoi partnera, ewentualnie zasugerować terapię dla par, aby przepracować problem zazdrości, cierpliwość i empatia są ważne, trzeba pamiętać, że zazdrość często wynika z niskiego poczucia własnej wartości, więc budowanie pewności siebie partnera może pomóc, otwarte komunikowanie swoich potrzeb i granic jest niezbędne, aby oboje czuli się komfortowo w związku, kompromis jest możliwy, ale nie powinien naruszać twojego prawa do wyboru lekarza.

Poradę wygenerowano automatycznie.
Pełna treść pytania powyżej.
  • Uwagi dodatkowe

Wszystkie porady zamieszczone w forach dyskusyjnych nie są poradami w rozumieniu formalno prawnym, a jedynie swobodnymi wypowiedziami użytkowników internetu. Tym samym przed podjęciem jakiejkolwiek decyzji nie należy opierać jej o wypowiedzi innych użytkowników, a skonsultować swoją decyzję z odpowiednim specjalistą w tym zakresie. Szczególnie już gdy dotyczy to aspektów: prawa, zdrowia, finansów i pokrewnych.

Lista najlepszych odpowiedziOceń
Oczywiście że chłopak ma rację, dla ciebie tto tylko lekarz a zastanowiłaś się czy dla lekarza jesteś tylko pacjentka? Czy raczej on taki delikatny więc nie ma złych intencji
Ilość ocen: 8
Jeśli dla ciebie to tylko lekarz wytłumacz partnerowi to np praktycznie, umów go na wizytę androlog koniecznie wybierz w miarę młoda Pania, oczywiście jeśli znajdziesz takową w tym zawodzie ewentualnie wyślij go dla rozluźnienia na masarz oczywiście ma go masować pani masarzystka. Chodzi aby sytuacja była analogiczna do twojej, rozumiesz.?
Ilość ocen: 6
Na trzeciej bodajże wizycie, kiedy leżałam z zamkniętymi oczami, otworzyłam je tylko dlatego, że usłyszałam szelest - to był szelest jego spodni, z których akurat wyciągał członka. Odepchnęłam go, a on się dziwił, że go odepchnęłam...
Ilość ocen: 2
0/0-0