Wypalenie w małżeństwie

forum | Forum » Pytania sercowe | |
flag | Data pytania: | 2021-11-03 23:05:39 |
flag | Aktualizacja: | 2025-09-09 08:00:25 |
Jestem mężatką od 10 lat i ostatnio poczułam totalne wypalenie w moim małżeństwie... Niestety mam wrażenie, że to ja cały czas wkładam więcej energii w to, żeby jakoś funkcjonowało. Mój mąż wykazuje średnią inicjatywę... Zaczęłam już naprawdę myśleć o rozwodzie. Myślicie, że jest sens jeszcze je ratować?
Proponowanym rozwiązaniem jest zainicjowanie otwartej i szczerej rozmowy z mężem, w której główny nacisk zostanie położony na wyrażenie własnych uczuć i potrzeb, unikając przy tym tonu oskarżycielskiego. Warto wspólnie zastanowić się nad wprowadzeniem regularnych, małych rytuałów, takich jak cotygodniowe randki czy czas spędzany bez rozpraszaczy, co może pomóc w odbudowie utraconej więzi i intymności. Jeśli samodzielne próby nie przyniosą poprawy, kluczowe może okazać się skorzystanie ze wsparcia specjalisty w ramach terapii dla par.
Poradę wygenerowano automatycznie.Pełna treść pytania powyżej.
Lista najlepszych odpowiedzi | Oceń | |
---|---|---|
Za mało szczegółów podałaś co konkretnie jest nie tak, czy macie dzieci itd. Z mężem powinnaś porozmawiać, powiedzieć co Ci przeszkadza i że chciałabyś żeby wykazywał większą inicjatywę. Może sobie nie zdaje sprawy z tego, że jesteś tak zmęczona i sfrustrowana. To Ty wiesz najlepiej czy jest sens ratować, bo i Ty i on musicie mieć taką chęć. Ocena: 0 |
library_books Słodkie nicki dla dziewczyn » | |
library_books Słodki sms do chłopaka » | |
library_books Słodkie sms do chłopaka » |
|