Wypalenie w małżeństwie

Pytanie na forumODP
Wypalenie w małżeństwie
forumForum » Pytania sercowe
flagData pytania:2021-11-03 23:05:39
flagAktualizacja:2025-09-09 08:00:25
ID: 6581f02011421

Jestem mężatką od 10 lat i ostatnio poczułam totalne wypalenie w moim małżeństwie... Niestety mam wrażenie, że to ja cały czas wkładam więcej energii w to, żeby jakoś funkcjonowało. Mój mąż wykazuje średnią inicjatywę... Zaczęłam już naprawdę myśleć o rozwodzie. Myślicie, że jest sens jeszcze je ratować?

Porada

Proponowanym rozwiązaniem jest zainicjowanie otwartej i szczerej rozmowy z mężem, w której główny nacisk zostanie położony na wyrażenie własnych uczuć i potrzeb, unikając przy tym tonu oskarżycielskiego. Warto wspólnie zastanowić się nad wprowadzeniem regularnych, małych rytuałów, takich jak cotygodniowe randki czy czas spędzany bez rozpraszaczy, co może pomóc w odbudowie utraconej więzi i intymności. Jeśli samodzielne próby nie przyniosą poprawy, kluczowe może okazać się skorzystanie ze wsparcia specjalisty w ramach terapii dla par.

Poradę wygenerowano automatycznie.
Pełna treść pytania powyżej.
Lista najlepszych odpowiedziOceń
Za mało szczegółów podałaś co konkretnie jest nie tak, czy macie dzieci itd. Z mężem powinnaś porozmawiać, powiedzieć co Ci przeszkadza i że chciałabyś żeby wykazywał większą inicjatywę. Może sobie nie zdaje sprawy z tego, że jesteś tak zmęczona i sfrustrowana. To Ty wiesz najlepiej czy jest sens ratować, bo i Ty i on musicie mieć taką chęć.
Ocena: 0
cookie Cookies, zwane potocznie „ciasteczkami” wspierają prawidłowe funkcjonowanie stron internetowych, także tej lecz jeśli nie chcesz ich używać możesz wyłączyć je na swoim urzadzeniu... więcej »
Zamknij komunikat close