Zdradziłem żonę

Pytanie na forumODP
Zdradziłem żonę
forumForum » Pytania sercowe
flagData pytania:2021-10-23 16:30:06
flagAktualizacja:2025-09-09 08:02:25

Pytanie użytkownika

Zdradziłem swoją żonę...pojechałem na delegacje, poszliśmy na impreze firmową, polał się alkohol i zaszumiało mi w głowie, straciłem rozum...Żałuje bo Ty była tylko jednorazowa akcja, ale teraz czuje sie podle...Nie wiem co robić, czy powiedzieć żonie o tym... prosze pomozcie co mam zrobić?

Pytanie przesłane przez użytkownika.
Porady dostępne poniżej.

Porada experta

Wobec poczucia winy i naruszenia zaufania, kluczowe jest odpowiedzialne podejście. Rozważ szczere wyznanie żonie, gdyż prawda, choć bolesna, bywa fundamentem odbudowy relacji. Ważne jest wyrażenie głębokiego żalu i pełnej odpowiedzialności za czyny, zobowiązując się do zmiany. Niezależnie od decyzji, konieczne jest zrozumienie przyczyn błędu, by nigdy się nie powtórzył. Skorzystanie z profesjonalnego wsparcia psychoterapeuty, indywidualnie lub w terapii par, jest wysoce zalecane. Terapia pomoże przepracować poczucie winy, odbudować zaufanie oraz wypracować zdrowe mechanizmy radzenia sobie z kryzysem, co jest kluczowe dla przyszłości małżeństwa i osobistego spokoju.

Porada naszego najlepszego experta.
Rady innych użytkowników poniżej.

Porada

Wobec poczucia winy i naruszenia zaufania, kluczowe jest odpowiedzialne podejście. Rozważ szczere wyznanie żonie, gdyż prawda, choć bolesna, bywa fundamentem odbudowy relacji. Ważne jest wyrażenie głębokiego żalu i pełnej odpowiedzialności za czyny, zobowiązując się do zmiany. Niezależnie od decyzji, konieczne jest zrozumienie przyczyn błędu, by nigdy się nie powtórzył. Skorzystanie z profesjonalnego wsparcia psychoterapeuty, indywidualnie lub w terapii par, jest wysoce zalecane. Terapia pomoże przepracować poczucie winy, odbudować zaufanie oraz wypracować zdrowe mechanizmy radzenia sobie z kryzysem, co jest kluczowe dla przyszłości małżeństwa i osobistego spokoju.

Poradę wygenerowano automatycznie.
Pełna treść pytania powyżej.
  • Uwagi dodatkowe

Wszystkie porady zamieszczone w forach dyskusyjnych nie są poradami w rozumieniu formalno prawnym, a jedynie swobodnymi wypowiedziami użytkowników internetu. Tym samym przed podjęciem jakiejkolwiek decyzji nie należy opierać jej o wypowiedzi innych użytkowników, a skonsultować swoją decyzję z odpowiednim specjalistą w tym zakresie. Szczególnie już gdy dotyczy to aspektów: prawa, zdrowia, finansów i pokrewnych.

Lista najlepszych odpowiedziOceń
Na taką sytuację chyba nie ma dobrej rady....
Ilość ocen: 0
0/0-0