Zdradziłem żonę
| forum | Forum » Pytania sercowe | |
| flag | Data pytania: | 2021-10-23 16:30:06 |
| flag | Aktualizacja: | 2025-09-09 08:02:25 |
Zdradziłem swoją żonę...pojechałem na delegacje, poszliśmy na impreze firmową, polał się alkohol i zaszumiało mi w głowie, straciłem rozum...Żałuje bo Ty była tylko jednorazowa akcja, ale teraz czuje sie podle...Nie wiem co robić, czy powiedzieć żonie o tym... prosze pomozcie co mam zrobić?
Pytanie przesłane przez użytkownika.Porady dostępne poniżej.
Wobec poczucia winy i naruszenia zaufania, kluczowe jest odpowiedzialne podejście. Rozważ szczere wyznanie żonie, gdyż prawda, choć bolesna, bywa fundamentem odbudowy relacji. Ważne jest wyrażenie głębokiego żalu i pełnej odpowiedzialności za czyny, zobowiązując się do zmiany. Niezależnie od decyzji, konieczne jest zrozumienie przyczyn błędu, by nigdy się nie powtórzył. Skorzystanie z profesjonalnego wsparcia psychoterapeuty, indywidualnie lub w terapii par, jest wysoce zalecane. Terapia pomoże przepracować poczucie winy, odbudować zaufanie oraz wypracować zdrowe mechanizmy radzenia sobie z kryzysem, co jest kluczowe dla przyszłości małżeństwa i osobistego spokoju.
Porada naszego najlepszego experta.Rady innych użytkowników poniżej.
Wobec poczucia winy i naruszenia zaufania, kluczowe jest odpowiedzialne podejście. Rozważ szczere wyznanie żonie, gdyż prawda, choć bolesna, bywa fundamentem odbudowy relacji. Ważne jest wyrażenie głębokiego żalu i pełnej odpowiedzialności za czyny, zobowiązując się do zmiany. Niezależnie od decyzji, konieczne jest zrozumienie przyczyn błędu, by nigdy się nie powtórzył. Skorzystanie z profesjonalnego wsparcia psychoterapeuty, indywidualnie lub w terapii par, jest wysoce zalecane. Terapia pomoże przepracować poczucie winy, odbudować zaufanie oraz wypracować zdrowe mechanizmy radzenia sobie z kryzysem, co jest kluczowe dla przyszłości małżeństwa i osobistego spokoju.
Poradę wygenerowano automatycznie.Pełna treść pytania powyżej.
|
Wszystkie porady zamieszczone w forach dyskusyjnych nie są poradami w rozumieniu formalno prawnym, a jedynie swobodnymi wypowiedziami użytkowników internetu. Tym samym przed podjęciem jakiejkolwiek decyzji nie należy opierać jej o wypowiedzi innych użytkowników, a skonsultować swoją decyzję z odpowiednim specjalistą w tym zakresie. Szczególnie już gdy dotyczy to aspektów: prawa, zdrowia, finansów i pokrewnych.
| Lista najlepszych odpowiedzi | Oceń | |
|---|---|---|
| Na taką sytuację chyba nie ma dobrej rady.... Ilość ocen: 0 | ||
0/0-0 | ||
| library_books Zaborczy facet » | |
| library_books Związek ze starszą kobietą o 10 lat » | |
| library_books Rodzice naciskają na ślub, a my nie chcemy, jak im wytłumaczyć? » |
|