Problem twardego brzuszka u pociechy

forum | Forum » Pytania weterynaryjne | |
flag | Data pytania: | 2022-01-25 18:46:28 |
flag | Aktualizacja: | 2025-09-09 08:16:25 |
Po zmianie pokarmu zauważyłem, że brzuszek mojego maltańczyka stał się dość poważnie twardy. Początkowo sądziłem, że to przejdzie z dniem następnym, ale tak się nie stało. Muszę się wybrać do poradni weterynaryjnej, ale to właśnie tam polecono mi zmianę rodzaju podawanego pokarmu. Co Wy na to?
W związku z problemem twardego brzuszka u maltańczyka, który pojawił się po zmianie pokarmu, sugeruję natychmiastowe skonsultowanie się z innym lekarzem weterynarii, być może specjalistą gastroenterologiem, gdyż pierwotna porada doprowadziła do pogorszenia stanu zdrowia zwierzęcia, należy rozważyć wykonanie badań diagnostycznych, takich jak USG jamy brzusznej, aby wykluczyć poważniejsze przyczyny, takie jak niedrożność jelit, lub obecność ciała obcego, konieczne jest monitorowanie apetytu, nawodnienia i ogólnego samopoczucia psa, obserwacja koloru dziąseł, regularne sprawdzanie temperatury, a w przypadku pogorszenia się stanu, niezwłoczna wizyta w klinice weterynaryjnej, gdzie możliwe będzie podanie leków rozkurczowych, lub interwencja chirurgiczna, jeśli zajdzie taka potrzeba.
Poradę wygenerowano automatycznie.Pełna treść pytania powyżej.
Jeśli znasz odpowiedź dodaj swoją poradę...
library_books Mój pies przestał jeść co może być powodem? » | |
library_books Szampon dla kota » | |
library_books Najlepsza karma dla psa » |
|