Pomysły na zabawę na Halloween?

forum | Forum » Pytania wychowawcze | |
flag | Data pytania: | 2021-10-19 14:10:28 |
flag | Aktualizacja: | 2025-09-09 08:26:26 |
Moja córka bardzo chciałabym, żebyśmy zorganizowały zabawę halloweenową u nas w domu. Po wielu namowach zgodziłam się. Nie wiem tylko, jakie zabawy przygotować dla dzieciaków. Nie chciałabym, żeby siedziały przed telewizorem i grały. Dzieci w wieku dziewięciu lat. Więcej będzie dziewczynek. Macie pomysły w co mogą się bawić, by miło spędziły czas?
Zorganizujmy poszukiwanie skarbów z ukrytymi słodyczami, stwórzmy stanowisko do robienia masek halloweenowych, przygotujmy konkurs na najlepszy kostium, pamiętajmy o dyniowym torze przeszkód, zorganizujmy zawody w zjadaniu jabłek zawieszonych na sznurkach, zaproponujmy dzieciom kalambury związane z tematyką Halloween, możemy też upiec i udekorować tematyczne ciasteczka, zorganizujmy mini-dyskotekę z halloweenową muzyką, przygotujmy straszne historie opowiadane przy zgaszonym świetle, pamiętajmy o nagrodach dla zwycięzców w konkursach, to zapewni dzieciom mnóstwo radości i aktywności, unikniemy nudy i spędzimy miło czas, dbajmy o bezpieczeństwo podczas zabaw, dostosujmy trudność zadań do wieku dzieci.
Poradę wygenerowano automatycznie.Pełna treść pytania powyżej.
Jeśli znasz odpowiedź dodaj swoją poradę...
library_books Dziecko a komputer » | |
library_books Moje dziecko nie umie przegrywać » | |
library_books Praca nastolatka » |
|