Pomysły na zabawę na Halloween?

Pytanie na forumODP
Pomysły na zabawę na Halloween?
forumForum » Pytania wychowawcze
flagData pytania:2021-10-19 14:10:28
flagAktualizacja:2025-09-09 08:26:26
ID: 6581f01f65a06

Moja córka bardzo chciałabym, żebyśmy zorganizowały zabawę halloweenową u nas w domu. Po wielu namowach zgodziłam się. Nie wiem tylko, jakie zabawy przygotować dla dzieciaków. Nie chciałabym, żeby siedziały przed telewizorem i grały. Dzieci w wieku dziewięciu lat. Więcej będzie dziewczynek. Macie pomysły w co mogą się bawić, by miło spędziły czas?

Porada

Zorganizujmy poszukiwanie skarbów z ukrytymi słodyczami, stwórzmy stanowisko do robienia masek halloweenowych, przygotujmy konkurs na najlepszy kostium, pamiętajmy o dyniowym torze przeszkód, zorganizujmy zawody w zjadaniu jabłek zawieszonych na sznurkach, zaproponujmy dzieciom kalambury związane z tematyką Halloween, możemy też upiec i udekorować tematyczne ciasteczka, zorganizujmy mini-dyskotekę z halloweenową muzyką, przygotujmy straszne historie opowiadane przy zgaszonym świetle, pamiętajmy o nagrodach dla zwycięzców w konkursach, to zapewni dzieciom mnóstwo radości i aktywności, unikniemy nudy i spędzimy miło czas, dbajmy o bezpieczeństwo podczas zabaw, dostosujmy trudność zadań do wieku dzieci.

Poradę wygenerowano automatycznie.
Pełna treść pytania powyżej.
Nie udzielono jeszcze żadnej porady...
Jeśli znasz odpowiedź dodaj swoją poradę...
cookie Cookies, zwane potocznie „ciasteczkami” wspierają prawidłowe funkcjonowanie stron internetowych, także tej lecz jeśli nie chcesz ich używać możesz wyłączyć je na swoim urzadzeniu... więcej »
Zamknij komunikat close