Jaka długość spódnicy dla pani po 50.?

Pytanie na forumODP
Jaka długość spódnicy dla pani po 50.?
forumForum » Pytania zakupowe
flagData pytania:2022-02-17 00:30:54
flagAktualizacja:2025-09-09 08:39:26
ID: 6581f02188d25

Kończę pięćdziesiąt lat. Często nosiłam spódnice mini, lubię je, ale powoli stwierdzam, że nie są już dla mnie. Mam szczupłe nogi i dobrą figurę, ale chyba już nie wypada? Jaka długość będzie w moim wieku odpowiednia tak, bym nie wyglądała za bardzo wyzywająco? Spódnice za kolano to już chyba na starość.

Porada

Rozważmy spódnice o długości do kolana, są one eleganckie, a jednocześnie pozwalają zachować młodzieńczy wygląd, unikajmy jednak długości mini, które mogą być nieodpowiednie, warto eksperymentować z różnymi fasonami, na przykład ołówkowymi, trapezowymi, czy rozkloszowanymi, dopasowując je do figury, dobierajmy stonowane kolory i wzory, unikajmy zbyt krzykliwych deseni, postawmy na jakość materiałów, wybierając tkaniny, które dobrze się układają i podkreślają sylwetkę, pamiętajmy o odpowiednich dodatkach, takich jak buty na obcasie, które wysmuklają nogi, oraz elegancka biżuteria, całość stylizacji powinna być spójna, podkreślając atuty figury i dodając pewności siebie, najważniejsze jest, by czuć się komfortowo i atrakcyjnie w wybranej stylizacji, bo to najlepszy sposób na udany wygląd, warto szukać inspiracji w magazynach modowych, obserwować stylizacje dojrzałych kobiet, które wyglądają stylowo i z klasą.

Poradę wygenerowano automatycznie.
Pełna treść pytania powyżej.
Nie udzielono jeszcze żadnej porady...
Jeśli znasz odpowiedź dodaj swoją poradę...
cookie Cookies, zwane potocznie „ciasteczkami” wspierają prawidłowe funkcjonowanie stron internetowych, także tej lecz jeśli nie chcesz ich używać możesz wyłączyć je na swoim urzadzeniu... więcej »
Zamknij komunikat close