Jakie zasłony kupić do salonu?

Pytanie na forumODP
Jakie zasłony kupić do salonu?
forumForum » Pytania zakupowe
flagData pytania:2021-09-28 22:46:48
flagAktualizacja:2025-09-09 08:44:26
ID: 6581f01edf092

Potrzebuję rady kogoś, kto zna się na urządzaniu wnętrz i ma wyczucie stylu. Jak mam dobrać odpowiednie zasłony do mojego salonu? Kolor ścian jest biały, więc wydaje mi się, że wszystko tam pasuje...

Porada

Rozważmy zasłony w odcieniach szarości, beżu lub delikatnego błękitu, te barwy wprowadzą elegancję, nie przytłaczając wnętrza, warto też pomyśleć o zasłonach wzorzystych, jednak z umiarem, aby nie zaburzyć harmonii, dobrym rozwiązaniem mogą być zasłony dwuwarstwowe, łączące funkcję dekoracyjną z praktyczną, na przykład lekkie firany i grubsze zasłony zaciemniające, tkanina powinna być dopasowana do stylu salonu, len i bawełna sprawdzą się w aranżacjach naturalnych, welur doda wnętrzu luksusu, ważne jest również uwzględnienie długości zasłon, powinny sięgać do podłogi lub lekko na niej spoczywać, zbyt krótkie zasłony mogą wyglądać nieestetycznie, pamiętajmy o karniszu, jego styl i kolor powinny współgrać z zasłonami i resztą wystroju, ostateczny wybór zależy od indywidualnych preferencji, warto zainspirować się zdjęciami wnętrz w podobnym stylu, aby podjąć najlepszą decyzję.

Poradę wygenerowano automatycznie.
Pełna treść pytania powyżej.
Nie udzielono jeszcze żadnej porady...
Jeśli znasz odpowiedź dodaj swoją poradę...
cookie Cookies, zwane potocznie „ciasteczkami” wspierają prawidłowe funkcjonowanie stron internetowych, także tej lecz jeśli nie chcesz ich używać możesz wyłączyć je na swoim urzadzeniu... więcej »
Zamknij komunikat close