Jakie zasłony kupić do salonu?

forum | Forum » Pytania zakupowe | |
flag | Data pytania: | 2021-09-28 22:46:48 |
flag | Aktualizacja: | 2025-09-09 08:44:26 |
Potrzebuję rady kogoś, kto zna się na urządzaniu wnętrz i ma wyczucie stylu. Jak mam dobrać odpowiednie zasłony do mojego salonu? Kolor ścian jest biały, więc wydaje mi się, że wszystko tam pasuje...
Rozważmy zasłony w odcieniach szarości, beżu lub delikatnego błękitu, te barwy wprowadzą elegancję, nie przytłaczając wnętrza, warto też pomyśleć o zasłonach wzorzystych, jednak z umiarem, aby nie zaburzyć harmonii, dobrym rozwiązaniem mogą być zasłony dwuwarstwowe, łączące funkcję dekoracyjną z praktyczną, na przykład lekkie firany i grubsze zasłony zaciemniające, tkanina powinna być dopasowana do stylu salonu, len i bawełna sprawdzą się w aranżacjach naturalnych, welur doda wnętrzu luksusu, ważne jest również uwzględnienie długości zasłon, powinny sięgać do podłogi lub lekko na niej spoczywać, zbyt krótkie zasłony mogą wyglądać nieestetycznie, pamiętajmy o karniszu, jego styl i kolor powinny współgrać z zasłonami i resztą wystroju, ostateczny wybór zależy od indywidualnych preferencji, warto zainspirować się zdjęciami wnętrz w podobnym stylu, aby podjąć najlepszą decyzję.
Poradę wygenerowano automatycznie.Pełna treść pytania powyżej.
Jeśli znasz odpowiedź dodaj swoją poradę...
library_books Korzystacie ze świec sojowych? » | |
library_books Gdzie kupić jednoosobowe łóżko metalowe » | |
library_books Jak wybrac dobry odkurzacz? » |
|