Badania okresowe

forum | Forum » Pytania zdrowotne | |
flag | Data pytania: | 2022-01-20 12:11:19 |
flag | Aktualizacja: | 2025-09-09 08:52:26 |
Jestem pracownikiem na umowę o pracę. Co jakiś czas przechodzę badania okresowe. Podczas ostatnich nie pobierano krwi do analizy oraz zrezygnowano z usług kardiologa i okulisty. Czy jest to wynik pandemii, czy jakieś przeoczenie, czy ja sam mam sobie zrobić te badania, wszyscy milczą?
Problem braku pełnych badań okresowych, obejmujących analizę krwi, konsultację kardiologiczną i okulistyczną, wymaga wyjaśnienia, bowiem standardowo badania te są elementem profilaktyki zdrowotnej pracowników, szczególnie istotnej w kontekście długotrwałej umowy o pracę, warto więc zweryfikować, czy redukcja zakresu badań wynika z oficjalnych wytycznych, związanych na przykład z sytuacją pandemiczną, lub zmianą przepisów, regulujących zakres obowiązkowych badań profilaktycznych, należy skonsultować się z lekarzem medycyny pracy, odpowiedzialnym za przeprowadzanie badań okresowych w firmie, ewentualnie zasięgnąć opinii w dziale kadr lub BHP, aby uzyskać jasne informacje na temat zakresu badań i procedur obowiązujących w danym przedsiębiorstwie, ponieważ brak jasnej komunikacji w tej sprawie budzi wątpliwości i niepokój, co negatywnie wpływa na poczucie bezpieczeństwa pracownika.
Poradę wygenerowano automatycznie.Pełna treść pytania powyżej.
Jeśli znasz odpowiedź dodaj swoją poradę...
library_books Rady na wypadające włosy! » | |
library_books Alkohol przy dnie moczanowej » | |
library_books Kiedy aparat ortodontyczny dla dziecka? » |
|