Delicol jak podawać przy karmieniu piersią?

Pytanie na forumODP
Delicol jak podawać przy karmieniu piersią?
forumForum » Pytania zdrowotne
flagData pytania:2021-11-24 21:19:55
flagAktualizacja:2025-09-09 08:59:26
ID: 6581f0207e62b

Moje miesięczne dziecko ma straszne kolki, robi się czerwona i ciągle płacze, nie wiem jak jej pomóc: (Słyszałam o Delicolu, że może być skuteczny, ale jak go podawać kiedy cały czas karmię piersią?

Porada

Proponowanym rozwiązaniem problemu kolki u niemowlęcia karmionego piersią jest podawanie preparatu z laktazą na odciągniętym wcześniej mleku matki. W tym celu należy odciągnąć niewielką ilość pokarmu na wysterylizowaną łyżeczkę, dodać do niego odpowiednią liczbę kropli zgodnie z ulotką, a następnie podać dziecku bezpośrednio przed przystawieniem do piersi. Taka metoda pozwala enzymowi na wcześniejsze strawienie laktozy, jednak przed rozpoczęciem stosowania jakiegokolwiek produktu, kluczowa jest konsultacja z lekarzem pediatrą w celu potwierdzenia diagnozy i zapewnienia pełnego bezpieczeństwa maluszka.

Poradę wygenerowano automatycznie.
Pełna treść pytania powyżej.
Nie udzielono jeszcze żadnej porady...
Jeśli znasz odpowiedź dodaj swoją poradę...
cookie Cookies, zwane potocznie „ciasteczkami” wspierają prawidłowe funkcjonowanie stron internetowych, także tej lecz jeśli nie chcesz ich używać możesz wyłączyć je na swoim urzadzeniu... więcej »
Zamknij komunikat close