Domowe sposny na katar

Pytanie na forumODP
Domowe sposny na katar
forumForum » Pytania zdrowotne
flagData pytania:2021-10-20 10:08:06
flagAktualizacja:2025-09-09 09:00:26
ID: 6581f01f6df33

Odkąd zaczął się sezon jesienny, córka ma non stop katar. Nie puszczam ją do przedszkola, ale nie mogę wciąż siedzieć na zwolnieniu z powodu kataru córki. Znacie jakieś domowe, babcine sposoby na katar? Jak katar wyleczyć szybko i sprawnie. Słyszałam o inhalacjach, ale kompletnie nie wiem jak je przygotować. Możecie coś podpowiedzieć?

Porada

Dla szybkiego złagodzenia kataru u córki, zaleca się sprawdzone domowe metody. Kluczowe są inhalacje solą fizjologiczną, wykonane nebulizatorem, lub tradycyjnie, ostrożnie wdychając parę z miski pod nadzorem dorosłego. Regularne płukanie nosa roztworem soli morskiej usuwa wydzielinę. Ważne jest utrzymanie wilgotności powietrza w pomieszczeniach, zwłaszcza nocą, oraz zapewnienie dziecku odpoczynku i ciepłych napojów. Podniesienie główki łóżka ułatwi nocne oddychanie. W przypadku braku poprawy lub nasilenia objawów, zaleca się konsultację z lekarzem, aby zapewnić właściwe leczenie.

Poradę wygenerowano automatycznie.
Pełna treść pytania powyżej.
Nie udzielono jeszcze żadnej porady...
Jeśli znasz odpowiedź dodaj swoją poradę...
cookie Cookies, zwane potocznie „ciasteczkami” wspierają prawidłowe funkcjonowanie stron internetowych, także tej lecz jeśli nie chcesz ich używać możesz wyłączyć je na swoim urzadzeniu... więcej »
Zamknij komunikat close