Jak ginekolog sprawdza dziewictwo?

Pytanie na forumODP
Jak ginekolog sprawdza dziewictwo?
forumForum » Pytania zdrowotne
flagData pytania:2021-10-23 19:31:35
flagAktualizacja:2025-09-09 09:03:37
ID: 6581f01fa87fa

Jestem dziewicą a muszę iść do ginekologa, bo mam problem z okresem, spóźnia mi się już miesiąc i nie wiem czemu. Czy ktoś mi powie jak ginekolog może sprawdzić dziewictwo? Troche mi głupio się przyznać, wstydzę się powiedzieć prawdę

Porada

Wizyta u ginekologa z powodu problemów z miesiączką, mimo obaw związanych z dziewictwem, jest konieczna, więc należy pokonać wstyd, lekarz powinien skupić się na przyczynie zaburzeń cyklu, a nie na statusie dziewictwa, badanie ginekologiczne może obejmować ocenę narządów rodnych, ale nie ma na celu weryfikacji dziewictwa, ważna jest szczera rozmowa z lekarzem, która pozwoli na postawienie prawidłowej diagnozy i wdrożenie odpowiedniego leczenia, opóźnienie miesiączki może mieć różne przyczyny, takie jak stres, zmiany hormonalne, choroby, dlatego istotne jest ustalenie przyczyny problemu, w trakcie wizyty można zapytać lekarza o przebieg badania i rozwiać wszelkie wątpliwości.

Poradę wygenerowano automatycznie.
Pełna treść pytania powyżej.
Nie udzielono jeszcze żadnej porady...
Jeśli znasz odpowiedź dodaj swoją poradę...
cookie Cookies, zwane potocznie „ciasteczkami” wspierają prawidłowe funkcjonowanie stron internetowych, także tej lecz jeśli nie chcesz ich używać możesz wyłączyć je na swoim urzadzeniu... więcej »
Zamknij komunikat close