Jak leczyć domowymi sposobami nadcisnieni ?

Pytanie na forumODP
Jak leczyć domowymi sposobami nadcisnieni ?
forumForum » Pytania zdrowotne
flagData pytania:2022-01-25 14:55:40
flagAktualizacja:2025-09-09 09:03:37
ID: 6581f0213205f

Mam spory kłopot z nadciśnieniem tętniczym, leczę się u pani profesor, która jest kardiologiem na akademii medycznej. Mam zaleconą dietę i przyjmowanie specyfików obniżających ciśnienie codziennie. Słyszałem, że sposobami domowymi możemy zbijać ciśnienie. Znacie takie?

Porada

Zgłoszone zapytanie o domowe sposoby na nadciśnienie, mimo leczenia specjalistycznego, wymaga jasnego stanowiska. Nadciśnienie tętnicze to poważna choroba, wymagająca stałej opieki kardiologa i ścisłego przestrzegania zaleconej terapii, w tym diety oraz przyjmowania leków. Stosowanie niezweryfikowanych domowych metod może być niebezpieczne, zakłócając działanie leków lub prowadząc do komplikacji. Kluczowe jest, aby wszelkie dodatkowe działania, nawet te wydające się nieszkodliwe, zawsze konsultować z prowadzącym lekarzem profesorem. Tylko on może ocenić ich bezpieczeństwo i ewentualny wpływ na skuteczność obecnego leczenia, dla bezpieczeństwa pacjenta i skuteczności leczenia.

Poradę wygenerowano automatycznie.
Pełna treść pytania powyżej.
Nie udzielono jeszcze żadnej porady...
Jeśli znasz odpowiedź dodaj swoją poradę...
cookie Cookies, zwane potocznie „ciasteczkami” wspierają prawidłowe funkcjonowanie stron internetowych, także tej lecz jeśli nie chcesz ich używać możesz wyłączyć je na swoim urzadzeniu... więcej »
Zamknij komunikat close