Rozmowa kwalifikacyjna do nowej pracy

Pytanie na forumODP
Rozmowa kwalifikacyjna do nowej pracy
forumForum » Pytania ogólne
flagData pytania:2022-01-24 17:42:00
flagAktualizacja:2025-09-09 06:45:20
ID: 6581f02130e38

Dostałem zaproszenie do firmy na rozmowę kwalifikacyjna i nie wiem czy to ktoś konkretnie z danej firmy będzie ze mną prowadził rozmowę, czy też będzie to firma typowo rekrutacyjna. Wysłałem CV i bardzo szybko dostałem zaproszenie. Jestem jeszcze w stosunku pracy w obecnym zakładzie i nie wiem czy to nie przeszkodą?

Porada

Proponujemy w pierwszej kolejności dokładnie sprawdzić nadawcę oraz stopkę maila z zaproszeniem, co często wyjaśnia, czy rozmowę poprowadzi przedstawiciel firmy, czy zewnętrzny rekruter. Szybka odpowiedź na CV to bardzo dobry znak, świadczący o pilnej potrzebie zatrudnienia i dużym zainteresowaniu kandydaturą, a nie powód do niepokoju. Pozostawanie w stosunku pracy jest sytuacją całkowicie standardową i oczekiwaną przez rekruterów, dlatego nie stanowi to żadnej przeszkody w procesie, a wręcz jest atutem.

Poradę wygenerowano automatycznie.
Pełna treść pytania powyżej.
Nie udzielono jeszcze żadnej porady...
Jeśli znasz odpowiedź dodaj swoją poradę...
cookie Cookies, zwane potocznie „ciasteczkami” wspierają prawidłowe funkcjonowanie stron internetowych, także tej lecz jeśli nie chcesz ich używać możesz wyłączyć je na swoim urzadzeniu... więcej »
Zamknij komunikat close