Jak robić nasiadówki na pęcherz?
| forum | Forum » Pytania zdrowotne | |
| flag | Data pytania: | 2021-10-19 12:45:32 |
| flag | Aktualizacja: | 2025-09-09 09:05:26 |
Mam problemy z pęcherzem. Wystarczy, że zmarzną mi stopy i już zapalenie pęcherza gotowe. Oprócz bólu przy siusianiu, odczuwam pieczenie. Słyszałam, że na problemy z pęcherzem świetnie sprawdzą się nasiadówki. Nie wiem tylko z jakiś ziół je przygotowywać. Czy powinna je robić dwa razy dziennie czy raz w tygodniu? Jak długo powinnam je robić?
Pytanie przesłane przez użytkownika.Porady dostępne poniżej.
Wobec nawracających problemów z pęcherzem, zwłaszcza po wyziębieniu, proponuje się nasiadówki jako wsparcie. Do ich przygotowania zaleca się napary z rumianku, kory dębu, skrzypu polnego lub nagietka, znanych z właściwości przeciwzapalnych. Nasiadówki należy wykonywać raz lub dwa razy dziennie, przez kwadrans do dwudziestu minut, dbając o ciepło. Brak poprawy lub nasilenie objawów wymaga pilnej konsultacji lekarskiej. Są one jedynie uzupełnieniem, nie zastąpią profesjonalnej diagnozy.
Porada naszego najlepszego experta.Rady innych użytkowników poniżej.
Wobec nawracających problemów z pęcherzem, zwłaszcza po wyziębieniu, proponuje się nasiadówki jako wsparcie. Do ich przygotowania zaleca się napary z rumianku, kory dębu, skrzypu polnego lub nagietka, znanych z właściwości przeciwzapalnych. Nasiadówki należy wykonywać raz lub dwa razy dziennie, przez kwadrans do dwudziestu minut, dbając o ciepło. Brak poprawy lub nasilenie objawów wymaga pilnej konsultacji lekarskiej. Są one jedynie uzupełnieniem, nie zastąpią profesjonalnej diagnozy.
Poradę wygenerowano automatycznie.Pełna treść pytania powyżej.
|
Wszystkie porady zamieszczone w forach dyskusyjnych nie są poradami w rozumieniu formalno prawnym, a jedynie swobodnymi wypowiedziami użytkowników internetu. Tym samym przed podjęciem jakiejkolwiek decyzji nie należy opierać jej o wypowiedzi innych użytkowników, a skonsultować swoją decyzję z odpowiednim specjalistą w tym zakresie. Szczególnie już gdy dotyczy to aspektów: prawa, zdrowia, finansów i pokrewnych.
Jeśli masz lepsza odpowiedź dodaj ją...
0/0-0 | ||
| library_books Kiedy i jak długo biegać aby było zdrowotnie ? » | |
| library_books Czy można dziedziczyć choroby serca? » | |
| library_books Przetłuszczające się cienkie włosy » |
|