Piaskowanie zębów opinie

Pytanie na forumODP
Piaskowanie zębów opinie
forumForum » Pytania zdrowotne
flagData pytania:2021-10-21 00:05:55
flagAktualizacja:2025-09-09 09:13:33
ID: 6581f01f775b3

Nigdy nie robiłam piaskowania zębów, więc nie wiem zupełnie jak to działa. Na czym polega i czy jest w stanie wybielić zęby? Czy może jakoś zaszkodzić szkliwu? W sumie widziałam, że można to zrobić w miarę przystępnej cenie

Porada

Piaskowanie zębów to procedura profilaktyczna, usuwająca osady i przebarwienia, przywracająca naturalny kolor zębów, jednak nie jest to wybielanie, a jedynie oczyszczanie, poprawiające estetykę uśmiechu. Metoda polega na strumieniu wody pod ciśnieniem, z dodatkiem specjalnego proszku, który usuwa zanieczyszczenia z powierzchni zębów, docierając do trudno dostępnych miejsc, takich jak przestrzenie międzyzębowe. Sam zabieg, wykonany prawidłowo przez doświadczonego higienistę, jest bezpieczny dla szkliwa, choć u osób z nadwrażliwością może powodować krótkotrwały dyskomfort, dlatego warto skonsultować się ze stomatologiem, który oceni stan uzębienia i dobierze odpowiednią metodę profilaktyki. Cena zabiegu jest przystępna, co czyni go popularnym rozwiązaniem dla osób dbających o higienę jamy ustnej, jednak regularne wizyty kontrolne u dentysty są kluczowe dla utrzymania zdrowego uśmiechu.

Poradę wygenerowano automatycznie.
Pełna treść pytania powyżej.
Nie udzielono jeszcze żadnej porady...
Jeśli znasz odpowiedź dodaj swoją poradę...
cookie Cookies, zwane potocznie „ciasteczkami” wspierają prawidłowe funkcjonowanie stron internetowych, także tej lecz jeśli nie chcesz ich używać możesz wyłączyć je na swoim urzadzeniu... więcej »
Zamknij komunikat close