Picie kawy w ciąży, czy jest ryzyko?

Pytanie na forumODP
Picie kawy w ciąży, czy jest ryzyko?
forumForum » Pytania zdrowotne
flagData pytania:2021-10-01 14:52:53
flagAktualizacja:2025-09-09 09:13:33
ID: 6581f01eee8cb

Na początku pytałam ginekologa i powiedział mi, że nie muszę odkładać kawy, mogę ją pić w czasie ciąży. Ale ostatnio kuzynka mnie nastraszyła, że nie do końca jest to mądre z mojej strony... I zgłupiałam, nie wiem czy pić czy nie, bo, jeśli to ma wpłynąć jakoś źle na rozwój dziecka to przestanę... A Wy jak myślicie, picie kawy w ciąży jest ryzykowne?

Porada

Kwestia spożywania kawy w ciąży budzi wątpliwości, opinie lekarzy bywają różne, dlatego warto zasięgnąć opinii kilku specjalistów, rozważyć konsultację z dietetykiem, który pomoże ustalić bezpieczną dawkę kofeiny, uwzględniając indywidualne czynniki, istotne jest monitorowanie reakcji organizmu, obserwowanie samopoczucia po spożyciu kawy, zwracanie uwagi na ewentualne zmiany w rytmie serca dziecka, ostatecznie decyzja powinna być podjęta po dokładnej analizie, uwzględniając potencjalne korzyści i ryzyko, priorytetem jest zdrowie matki i prawidłowy rozwój dziecka.

Poradę wygenerowano automatycznie.
Pełna treść pytania powyżej.
Nie udzielono jeszcze żadnej porady...
Jeśli znasz odpowiedź dodaj swoją poradę...
cookie Cookies, zwane potocznie „ciasteczkami” wspierają prawidłowe funkcjonowanie stron internetowych, także tej lecz jeśli nie chcesz ich używać możesz wyłączyć je na swoim urzadzeniu... więcej »
Zamknij komunikat close