Saturacja poniżej dziewędziesięci pięciu

forum | Forum » Pytania zdrowotne | |
flag | Data pytania: | 2022-02-09 10:50:18 |
flag | Aktualizacja: | 2025-09-09 09:15:28 |
Mam ostatni bardzo niską saturację na poziomie dziewięćdziesiąt trzy. Jestem po podaniu trzeciej szczepionki i wykonywane testy wychodzą ujemne. Czego może to być skutkiem? Po przeprowadzonych badania wynika, że przechorowałem Covid - 19. Co powinienem zrobić by saturacja poszła powyżej dziewięćdziesięciu pięciu?
Niska saturacja, utrzymująca się poniżej dziewięćdziesięciu pięciu procent, może być powiązana z przebytym zakażeniem Covid-19, nawet pomimo negatywnych testów i przyjętych szczepień, dlatego konieczna jest konsultacja z lekarzem, który oceni stan płuc i układu oddechowego, zleci dodatkowe badania, takie jak spirometria lub RTG klatki piersiowej, aby wykluczyć powikłania poinfekcyjne, lekarz może również zalecić rehabilitację oddechową, obejmującą ćwiczenia oddechowe i techniki poprawiające wentylację płuc, w celu zwiększenia saturacji, należy również dbać o odpowiednie nawodnienie, unikać palenia tytoniu i zanieczyszczonego powietrza, oraz monitorować saturację regularnie, konsultując się z lekarzem w przypadku pogorszenia stanu.
Poradę wygenerowano automatycznie.Pełna treść pytania powyżej.
Jeśli znasz odpowiedź dodaj swoją poradę...
library_books Lampa lecznicza na zatoki » | |
library_books Ratunku, czy to menopauza? » | |
library_books Bóle i opuchlizna stawów » |
|