Saturacja poniżej dziewędziesięci pięciu

Pytanie na forumODP
Saturacja poniżej dziewędziesięci pięciu
forumForum » Pytania zdrowotne
flagData pytania:2022-02-09 10:50:18
flagAktualizacja:2025-09-09 09:15:28
ID: 6581f02167066

Mam ostatni bardzo niską saturację na poziomie dziewięćdziesiąt trzy. Jestem po podaniu trzeciej szczepionki i wykonywane testy wychodzą ujemne. Czego może to być skutkiem? Po przeprowadzonych badania wynika, że przechorowałem Covid - 19. Co powinienem zrobić by saturacja poszła powyżej dziewięćdziesięciu pięciu?

Porada

Niska saturacja, utrzymująca się poniżej dziewięćdziesięciu pięciu procent, może być powiązana z przebytym zakażeniem Covid-19, nawet pomimo negatywnych testów i przyjętych szczepień, dlatego konieczna jest konsultacja z lekarzem, który oceni stan płuc i układu oddechowego, zleci dodatkowe badania, takie jak spirometria lub RTG klatki piersiowej, aby wykluczyć powikłania poinfekcyjne, lekarz może również zalecić rehabilitację oddechową, obejmującą ćwiczenia oddechowe i techniki poprawiające wentylację płuc, w celu zwiększenia saturacji, należy również dbać o odpowiednie nawodnienie, unikać palenia tytoniu i zanieczyszczonego powietrza, oraz monitorować saturację regularnie, konsultując się z lekarzem w przypadku pogorszenia stanu.

Poradę wygenerowano automatycznie.
Pełna treść pytania powyżej.
Nie udzielono jeszcze żadnej porady...
Jeśli znasz odpowiedź dodaj swoją poradę...
cookie Cookies, zwane potocznie „ciasteczkami” wspierają prawidłowe funkcjonowanie stron internetowych, także tej lecz jeśli nie chcesz ich używać możesz wyłączyć je na swoim urzadzeniu... więcej »
Zamknij komunikat close