Suchy kaszel
| forum | Forum » Pytania zdrowotne | |
| flag | Data pytania: | 2022-01-19 11:09:41 |
| flag | Aktualizacja: | 2025-09-09 09:16:28 |
Prawie dwa lata prześladuje mnie tak zwany suchy kaszel. Innych objawów nie dostrzegam. Nie mam ani kataru, ani gorączki ani bólów głowy. Nie wiem skąd się to bierz. Przypuszczam, że zaczęło się to od momentu, kiedy zacząłem przyjmować leki na obniżenie ciśnienia. Lek to Tritac. Czy to możliwe ?
Pytanie przesłane przez użytkownika.Porady dostępne poniżej.
Długotrwały suchy kaszel, utrzymujący się niemal dwa lata bez innych objawów, wymaga pilnej konsultacji lekarskiej. Podejrzenie związku z lekiem Tritac jest trafne, gdyż inhibitory ACE, do których należy, często wywołują suchy kaszel jako efekt uboczny. Konieczna jest wizyta u lekarza rodzinnego lub pulmonologa, aby omówić historię dolegliwości oraz stosowanych leków. Specjalista oceni związek z Tritacem, zaproponuje modyfikację terapii lub zmianę preparatu. Prawidłowa diagnoza i odpowiednie leczenie są kluczowe dla rozwiązania problemu, zapewniając ulgę od długotrwałego dyskomfortu.
Porada naszego najlepszego experta.Rady innych użytkowników poniżej.
Długotrwały suchy kaszel, utrzymujący się niemal dwa lata bez innych objawów, wymaga pilnej konsultacji lekarskiej. Podejrzenie związku z lekiem Tritac jest trafne, gdyż inhibitory ACE, do których należy, często wywołują suchy kaszel jako efekt uboczny. Konieczna jest wizyta u lekarza rodzinnego lub pulmonologa, aby omówić historię dolegliwości oraz stosowanych leków. Specjalista oceni związek z Tritacem, zaproponuje modyfikację terapii lub zmianę preparatu. Prawidłowa diagnoza i odpowiednie leczenie są kluczowe dla rozwiązania problemu, zapewniając ulgę od długotrwałego dyskomfortu.
Poradę wygenerowano automatycznie.Pełna treść pytania powyżej.
|
Wszystkie porady zamieszczone w forach dyskusyjnych nie są poradami w rozumieniu formalno prawnym, a jedynie swobodnymi wypowiedziami użytkowników internetu. Tym samym przed podjęciem jakiejkolwiek decyzji nie należy opierać jej o wypowiedzi innych użytkowników, a skonsultować swoją decyzję z odpowiednim specjalistą w tym zakresie. Szczególnie już gdy dotyczy to aspektów: prawa, zdrowia, finansów i pokrewnych.
Jeśli masz lepsza odpowiedź dodaj ją...
| library_books Ciemne zęby jedynki » | |
| library_books Dziwne, niespokojne ruchy u dziecka » | |
| library_books Usunięcie trzeciego migdałka » |
|