Trądzik różowaty

Pytanie na forumODP
Trądzik różowaty
forumForum » Pytania zdrowotne
flagData pytania:2021-11-27 19:42:59
flagAktualizacja:2025-09-09 09:17:28
ID: 6581f020a6349

Hej, mam 22 lata i nie miałam jak byłam nastolatka większych problemów ze skóra, zwykle pojedyncze krostki i tyle. Przez ostatnie msc jest coraz gorzej z moja twarzą:/Jak wyjde na zimno to mam cerę taka mniej więcej jak na zdjęciu i nos tez czerwony po bokach: (Czy to może być trądzik różowaty? Boje się ze tak: (Czy może kwestia cienkiej skory?

Porada

Proponuje się pilną konsultację dermatologiczną, aby precyzyjnie zdiagnozować przyczynę nasilającego się zaczerwienienia twarzy i nosa, szczególnie po ekspozycji na zimno. Specjalista oceni, czy objawy wskazują na trądzik różowaty, cienką skórę, czy inną nadwrażliwość. Po postawieniu diagnozy, lekarz opracuje spersonalizowany plan leczenia, obejmujący odpowiednią terapię oraz zalecenia dotyczące pielęgnacji. Ważne będzie także unikanie czynników wyzwalających objawy, takich jak niska temperatura. Wczesne podjęcie działań jest kluczowe dla zahamowania postępu zmian oraz poprawy komfortu życia.

Poradę wygenerowano automatycznie.
Pełna treść pytania powyżej.
Nie udzielono jeszcze żadnej porady...
Jeśli znasz odpowiedź dodaj swoją poradę...
cookie Cookies, zwane potocznie „ciasteczkami” wspierają prawidłowe funkcjonowanie stron internetowych, także tej lecz jeśli nie chcesz ich używać możesz wyłączyć je na swoim urzadzeniu... więcej »
Zamknij komunikat close