W jakim wieku zakładaliście firmę?

Pytanie na forumODP
W jakim wieku zakładaliście firmę?
forumForum » Pytania biznesowe
flagData pytania:2021-10-25 13:35:35
flagAktualizacja:2025-09-09 04:08:11
ID: 6581f01fbe5c3

Jestem młodą osoba, lecz mimo to ostatnio bardzo poważnie zastanawiam się nad otworzeniem własnego biznesu. Mam ciekawy pomysł, jednak nie znam biznesmena w podobnym wieku co ja. Ile lat mieliście Wy?

Porada

Rozważając założenie firmy w młodym wieku, warto przeanalizować swoje zasoby, ocenić ryzyko, zbudować solidny plan biznesowy, to kluczowe elementy sukcesu, istotne jest zdobycie wiedzy z zakresu finansów, marketingu, zarządzania, można szukać wsparcia u mentorów, doradców biznesowych, doświadczenie innych przedsiębiorców, niezależnie od wieku, może okazać się nieocenione, networking, uczestnictwo w wydarzeniach branżowych, to szansa na nawiązanie kontaktów, zdobycie inspiracji, ważne jest także zrozumienie specyfiki branży, konkurencji, elastyczność, gotowość do adaptacji do zmian, to cechy przydatne w prowadzeniu własnej działalności, trzeba pamiętać o zachowaniu równowagi między życiem zawodowym a prywatnym, dbanie o zdrowie psychiczne, fizyczne, to fundament długotrwałego sukcesu.

Poradę wygenerowano automatycznie.
Pełna treść pytania powyżej.
Nie udzielono jeszcze żadnej porady...
Jeśli znasz odpowiedź dodaj swoją poradę...
cookie Cookies, zwane potocznie „ciasteczkami” wspierają prawidłowe funkcjonowanie stron internetowych, także tej lecz jeśli nie chcesz ich używać możesz wyłączyć je na swoim urzadzeniu... więcej »
Zamknij komunikat close