Co jeść żeby urosnąć?

Pytanie na forumODP
Co jeść żeby urosnąć?
forumForum » Pytania dietetyczne
flagData pytania:2021-11-17 20:27:00
flagAktualizacja:2025-09-09 04:10:11
Pytanie użytkownika

Mam taki problem, że jestem najniższa ze swojej klasy, mam 13 lat i 149 cm, smutno mi i chciałabym zmienić to jak najszybciej. Co moge jeść żeby szybko urosnąć?

Pytanie przesłane przez użytkownika.
Porady dostępne poniżej.
Porada experta

Propozycja rozwiązania problemu opiera się na kompleksowym podejściu do stylu życia, ponieważ nie istnieje jeden produkt gwarantujący szybki wzrost. Kluczowe jest zapewnienie organizmowi zbilansowanej diety, bogatej w pełnowartościowe białko będące budulcem, a także w wapń i witaminę D, które są niezbędne dla zdrowia i rozwoju kości. Równie istotna jest odpowiednia ilość snu, gdyż to właśnie w nocy organizm wydziela hormon wzrostu, a także regularna aktywność fizyczna stymulująca układ kostny.

Porada naszego najlepszego experta.
Rady innych użytkowników poniżej.
Porada

Propozycja rozwiązania problemu opiera się na kompleksowym podejściu do stylu życia, ponieważ nie istnieje jeden produkt gwarantujący szybki wzrost. Kluczowe jest zapewnienie organizmowi zbilansowanej diety, bogatej w pełnowartościowe białko będące budulcem, a także w wapń i witaminę D, które są niezbędne dla zdrowia i rozwoju kości. Równie istotna jest odpowiednia ilość snu, gdyż to właśnie w nocy organizm wydziela hormon wzrostu, a także regularna aktywność fizyczna stymulująca układ kostny.

Poradę wygenerowano automatycznie.
Pełna treść pytania powyżej.
  • Uwagi dodatkowe

Wszystkie porady zamieszczone w forach dyskusyjnych nie są poradami w rozumieniu formalno prawnym, a jedynie swobodnymi wypowiedziami użytkowników internetu. Tym samym przed podjęciem jakiejkolwiek decyzji nie należy opierać jej o wypowiedzi innych użytkowników, a skonsultować swoją decyzję z odpowiednim specjalistą w tym zakresie. Szczególnie już gdy dotyczy to aspektów: prawa, zdrowia, finansów i pokrewnych.

Brak porad innych użytkowników...
Jeśli masz lepsza odpowiedź dodaj ją...
cookie Cookies, zwane potocznie „ciasteczkami” wspierają prawidłowe funkcjonowanie stron internetowych, także tej lecz jeśli nie chcesz ich używać możesz wyłączyć je na swoim urzadzeniu... więcej »
Zamknij komunikat close